steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Living Room Heroes prima in vorm

Warme countryblues bij zonsondergang

Het plein voor Lux is dit jaar omgetoverd tot een groot buitenterras. Mensen zitten aan tafels te eten en te drinken, er is ruimte om te flaneren en gewoon gezellig mensen kijken. En er is muziek. Als de zon achter de kapel is ondergegaan wordt het tijd voor een uurtje americana met Nijmeegse roots. Niemand minder dan Living Room Heroes betreedt het kleine kiosk-podium en weet het publiek een uur lang aan zich te binden.

De Living Room Heroes draaien al een aantal jaren mee en zijn ook regelmatig tijdens de Vierdaagsefeesten te vinden. In april brachten zij hun tweede album uit, Welcome to the Circus, waarvan vanavond uiteraard een flink aantal nummers wordt gespeeld. Dat ze optreden op het podium in de kiosk past goed bij het thema.

Sinds het vorige album in 2016 is de band gegroeid, qua muziek maar ook qua performance. De muzikanten zijn goed op elkaar ingespeeld en prima in vorm, de zang is goed en de liedjes komen recht uit het hart. De muziek varieert tussen country, blues, rock en ballads en wisselt van klein en intiem naar opzwepend en energiek. Het contact met het publiek is warm en hartelijk, het lijkt alsof elk nummer speciaal voor jou gespeeld wordt.

HET MOMENT:
Ondanks de beperkte ruimte tussen de tafels en stoelen wordt er ook gedanst. Dit inspireert voorman Henri Zoetbrood ertoe om een t-shirt uit te loven voor de beste danseres. Het publiek zingt en klapt enthousiast mee als daarom wordt gevraagd en na afloop worden nog cd- en vinylhoezen gesigneerd. Het enige nadeel is dat het podium pal naast een hamburgerbakker staat. De rookwolken zorgen weliswaar voor mooie lichteffecten maar de vette walm slaat na een tijdje flink op de keel.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland