3voor12 Tilburg

Paaspop 2019: De Staat blijft uniek in zijn genre

Nijmegenaren heerlijk intens en opzwepend

Bezwete, vrolijke gezichten zingen woord voor woord mee met ieder nummer dat voorbijkomt. Op het podium: De Staat, nog altijd een van de meest relevante rockbands van Nederland.

Leadzanger Torre Florim kijkt een paar keer het publiek in en richt zich dan tot de camera; hij gaat op zijn hurken zitten en kijkt intens in de lens. De fenomenale lichtshow, waarbij horizontale en verticale lichtstrepen op de achtergrond hun eigen duet aangaan, doet ondertussen op de achtergrond zijn eigen opzwepende werk.

Intens en opzwepend: als er twee termen van toepassing zijn op de Nijmeegse band, zijn het deze wel. De energie op het podium slaat over op het publiek, dat zich uitleeft in de kleine moshpits die voor, maar ook áchter in de tent ontstaan. 

Het licht wordt gedempt. Zodra de spots weer aangaan en de rookmachine zijn werk doet, gaan Florim en toetsenist Rocco Hueting hun eigen duet aan. Make The Call, Leave It All wordt ingezet, gezongen door Hueting (die even waarneemt voor de met technische problemen kampende Florim). Als aan het einde van de enerverende set ook nog krakers als Witch Doctor en KITTY KITTY voorbijkomen, is er geen enkele Paaspop-bezoeker meer te vinden die rustig op zijn benen blijft staan.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12