3voor12 Breda

BB18: aangename kennismaking met Dishking

Voorrondewinnaar zet een stevige show weg

Dishking won de Breda Barst Kick-off in Mezz en viert zijn tienjarig jubileum. De band rond frontman en singer-songwriter Jason de Laat heeft sinds dit jaar een nieuwe line-up met gitarist Bas van Hal, drummer Lewis van Brouwershaven en bassist Erwin Willemse en de band maakt een frisse, ingespeelde indruk. Dishking maakt "rock muziek in de breedste zin van het woord" en daar is niks van gelogen. 

De sound, een mix van americana, soul en folk en vaak stevige, voortstuwende rock, geeft Dishking een consistent geluid dat knipoogt naar Triggerfinger en Queens Of The Stone Age en soundtracks van Quentin Tarantino films. Tegelijkertijd krijg je meerstemmige, soms soulvolle meerstemmigheid. En een nummer als 'The Nightcrawler' waarbij De Laat praten als Johnny Cash begint met gesproken tekst over minimale muziek om daarna weer het volume van de band achter zich te krijgen. 

Dishking heeft een goede podiumpresentatie en De Laat en Van Hal zoeken regelmatig het randje van het podium op, Jason klimt zelfs op de frontspeakers om het publiek er extra bij te betrekken. Goeie show die smaakt naar meer. In 2019 moet een vinyl album van DIshking verschijnen met deze, relatief nieuwe band.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12