steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Voorstraat ondernemers organiseren eigen evenement tijdens Le Guess Who? 2018

Muziek, films en lezingen op zondag 11 november tijdens Le Voorstraat!

Eind september werd bekend dat Le Mini Who? na zeven succesvolle edities van de Voorstraat naar Rotsoord verhuist. Tijdens Le Guess Who? gebeurt er echter toch wat in de Voorstraat. Verschillende ondernemers organiseren op zondag 11 november een eigen evenement: Le Voorstraat! Presents another who?. We spraken Lennaert Meijboom van The Village Coffee, één van de initiatiefnemers.

De verhuizing van Le Mini Who? begrijp ik wel”, vertelt Lennaert. “Le Guess Who? is steeds groter gegroeid. Het festival wil meer zichtbaar zijn op andere plekken in de stad en zo’n stap van Le Mini Who? past daarbij. Maar dan gaan wij ook wel wat doen, was mijn eerste reactie. Het is de meest fantastische periode voor muziek in de stad”.

Een aantal ondernemers heeft vervolgens de handen ineen geslagen om Le Voorstraat! te organiseren. Om geen overlap met Le Mini Who? te hebben is dat op zondag. “We beginnen ‘s ochtends met een Le Guess Who? inloop-ontbijt in de Bebop pop-up store naast ons. Daar zetten we één lange tafel neer waaraan je kunt ontbijten. Een kaartje koop je gewoon aan de deur. Dat doen we samen met minibrew, het Utrechtse bedrijf dat kleine thuis-brouwerijen maakt. Zij brouwen een ontbijtbier met onze koffie, havermout en mapple syrup. In combinatie met koffie levert dit een fantastische smaakexplosie op.“

“Tussen 12.00 en 18.00 zijn er films, lezingen en muziek. Bij Plato, Puha, Bebop, Dig It! Recordstore, Gys en onszelf zijn intores of dj’s. In onze garage op het Jansveld draait een doorlopend filmprogramma in samenwerking met Opgedoekt. Bij ontwerpbureau suggestie & illusie op nummer 42 is er tussen 17.00 en 18.00 een editie van PechaKucha Utrecht. De afterparty is in de nieuwe champañeria Los Amigos. Iedere locatie regelt zijn eigen programmering.”

Over het muziekprogramma kan Lennaert nog niks zeggen omdat niet alles bevestigd is. Maar aan zijn glunderende blik te zien is hij zeer content. “Veel van die gasten die we gevraagd hebben komen hier ook koffie drinken als ze in Utrecht zijn, en zeiden meteen ‘dat willen we’. Het is een mooi festival”.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht