3voor12 Rotterdam

Speel je muziek geïnspireerd op een kunstwerk in Museum Boijmans van Beuningen tijdens Art Rocks

Voorronde Museum Boijmans van Beuningen 25 november, 23 jan 2019 - Finale in Paradiso

Voor de competitie Art Rocks kunnen muzikanten zich door één van de ruim 50 kunstwerken inspireren die in de zeven musea hangen. Van romantische portretten tot heftige street-art. Ze treden hiermee in de voetsporen van vele wereldberoemde muzikanten die zich regelmatig door kunst muzikaal laten inspireren. Denk aan het recente ‘APESH*T’ van The Carters (Beyoncé en Jay-Z), Bob Dylan’s ‘Van Gogh’ of Coldplay’s ‘Viva La Vida’ (geïnspireerd op een werk van Frida Kahlo). Al deze nummers zijn een muzikale vertaling van de emoties die kunst of een kunstwerk bij een muzikant oproepen. Kunst inspireert tot het maken van kunst!

De competitie daagt muzikanten uit alle genres uit een track te schrijven geïnspireerd op een kunstwerk. De beste inzendingen spelen hun nummer live in een groot Nederlands museum en strijden in poppodium Paradiso voor de titel en een geldprijs van €1000. De competitie wordt georganiseerd door stichting Art Match en de zeven toonaangevende musea Museum Boijmans Van Beuningen, Bonnefantenmuseum, Tropenmuseum, Drents Museum, Kröller-Müller Museum, Museum Prinsenhof Delft en Centraal Museum.

Over de competitie
Muzikanten uit alle genres kunnen tussen 28 augustus - 15 oktober hun nummer inzenden voor muziekcompetitie Art Rocks. Uit alle inzendingen selecteert een vakjury 56 muziekacts. Deze acts spelen tijdens de voorrondes hun nummer live bij het kunstwerk in een van de zeven musea. De beste acht acts strijden in de finale in poppodium Paradiso voor de titel, een geldprijs van € 1000 en een videoclip.

Overzicht data
28 augustus - Bekendmaking ambassadeurs en kunstwerken
28 aug  - 15 okt - Aanmeldperiode & masterclasses songwriting in musea
17 november - Museumronde Drents Museum, Assen
25 november - Museumronde Boijmans van Beuningen, Rotterdam
1 december - Museumronde Tropenmuseum, Amsterdam
2 december - Museumronde Prinsenhof Delft
6 december - Museumronde Centraal Museum, Utrecht
8 december - Museumronde Bonnefantenmuseum, Maastricht
9 december - Museumronde Kröller-Müller Museum, Otterlo
23 jan 2019 - Finale in Paradiso, Amsterdam

*Deelname aan de muziekcompetitie vanaf 15 jaar en zowel voor amateurmusici als voor professionals. 

Meer informatie: https://www.artrocks.nl/

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12