Meerdaagse festivals krijgen meer ruimte

Nog veel onduidelijkheid over precieze versoepelingen

Hoewel nog veel onduidelijk is over de versoepelingen die het kabinet morgen zal aankondigen, zullen de meerdaagse evenementen en festivals onder voorwaarden weer toegestaan worden. Dat meldt het ANP op basis van ingewijden. Waarschijnlijk gaat er een maximum aantal bezoekers gelden op basis van een percentage van de normale capaciteit.

Demissionair minister van OCW Ingrid van Engelshoven zei vanochtend in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland ook al dat het de ‘goede kant op’ gaat voor de evenementensector. ‘Natuurlijk gaan we morgen kijken naar wat we voor de evenementen en festivals mogelijk kunnen maken’.

Eerder lekte al uit dat horeca en clubs ook na de versoepelingen voorlopig tussen 24.00 en 06.00 gesloten moet blijvevn. Er heerst verder nog veel onduidelijkheid over: mag je overdag dan wel clubfeesten organiseren? Op welke capaciteit mogen poppodia precies open? De 1,5 meter wordt per 25 september in ieder geval afgeschaft, en het coronatoegangsbewijs wordt verplicht in culturele instellingen. 

De liveindustrie ging afgelopen zaterdag voor de tweede keer de straat op onder de noemer Unmute Us. Dat ging er zo aan toe.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12