Pinkpop 2017: De grote doorbraak van The Charm The Fury

'Uit elkaar. Uit el-fucking-kaar!"

De pop in Pinkpop is dominant dit jaar. Kijk naar het hoofdpodium, en eigenlijk naar het hele programma.. Maar dat betekent niet dat er niks hards meer op het terrein te vinden is. Gelukkig maar, blijkt bij The Charm The Fury.

‘Ik wil een circle pit zien,’ schreeuwt frontvrouw Caroline Westendorp al vroeg in de show. ‘Het is godverdomme een metalconcert.’ Op papier logisch dat ze het zegt, zo in het weekend, ergens tussen Sean Paul, Bieber en Martin Garrix. Opgehitst door pijlsnelle kickdrums en lompe metalriffs, wordt er voor het podium als een gek in een rondje gerend, een wall of death gebouwd, gecrowdsurfd, en nog eens een pit gebouwd. Garrix is niet de enige die een lading energie in Pinkpop kan pompen. Vooraan staat een mager jongetje van een jaar of acht, met beugel en tanktop, op zijn tenen om tussen de mensen door iets van de pit te zien. Hij glundert het uit, headbangt mee en steekt om de haverklap wild zijn vuist in de lucht. Hoezo de kids komen alleen voor pop?

Het gastje heeft groot gelijk. Westendorp schakelt moeiteloos over van grunts van ver uit haar strot naar theatrale zang, zet haar voet op de monitor om te headbangen en klimt vervolgens weer op de hekken om de pit nog harder aan te wakkeren. En ondertussen verweeft de band de venijnige metalcore basis met hardcore lompheid. Metallica's Seek & Destroy komt ook nog voorbij.

Het Moment:
Hoe gemeen het allemaal ook klinkt, het zijn eigenlijk heel lieve types. De gitarist kan er namelijk eigenlijk niet bij zijn, wegens een dronken actie vorige week. De invaller heeft maar vijf dagen kunnen oefenen, maar nailed het gewoon.Toch wordt de eigen gitarist voor een nummertje op het podium gehaald, om even - met hand in het gips, mee te grunten. ‘Anders kan hij niet zeggen dat ie op Pinkpop gestaan he?’. Gelukkig voor hem kan het niet anders dat The Charm The Fury nog eens terug mag komen. Want dit is gewoon de grote doorbraak van de Amsterdammers.

Lees meer in het dossier.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12