Proef op Lowlands het eten uit 2050

Wijnand krijgt voorproefje van bijzonder voedselproject

Op Lowlands vindt je naast de muziek van nu, ook projecten die vooruit kijken. Brasserie 2050 is er zo een. Volgens het restaurant wacht ons een enorme uitdaging in de toekomst. De wereldbevolking groeit in 2050 door tot zo'n 10 miljard mensen, waardoor de manier van voedsel produceren zoals we die nu kennen, niet voldoende is.

Op Lowlands zoekt het restaurant naar andere oplossingen. Dat doen ze aan de hand van typische brasserie gerechten, maar dan op een duurzame manier. Denk bijvoorbeeld steak tartare die half uit groente bestaat, kaviaar van zeewier, veganistsche kebab,of wafels van aardappels die tien meter naar Lowlands groeien. Donderdag kwam het restaurant naar de 3FM studio om Wijnand te laten proeven wat hij over dertig jaar, en volgende week in Biddinghuizen, op zijn bord kan verwachten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12