3voor12 Rotterdam

Rotterdamse Muziek Bij De Buren zoekt 60 kamers en muzikanten voor Delfshaven, Noord en Overschie

Zondag 2 februari is het huiskamerfestival voor het eerst in Rotterdam

Muziek Bij De Buren komt naar Rotterdam op zondag 2 februari 2020 van 13:00 tot 17:30 uur. Een lokale muzikant of groep van musici treedt 3 keer op in jouw huiskamer. Ieder optreden duurt maximaal 30 minuten. De focus ligt op Delfshaven, Noord en Overschie. Muzikanten en huiskamers kunnen zich aanmelden tot en met 1 december 2019. Het is gratis om te bezoeken en om mee te doen als huiskamer

Enkele vragen uit de FAQ voor de huiskamers

Wanneer is mijn huiskamer geschikt?
Alle huiskamers zijn geschikt; groot en klein. Zolang er maar een geschikte muzikant is voor je huiskamer. Ook gemeenschapsruimtes van bijv. verpleeghuizen kunnen zich opgeven.

Ik weet zelf muzikanten die ik mijn woonkamer wil laten spelen. Kan dat?
Ja hoor, als die ook in jouw huiskamer willen optreden is er een perfecte match. Wel moeten zij zich ook als artiest aanmelden. Geef dit duidelijk aan in het aanmeldformulier.

Als je je hebt aangemeld ontvang je een berichtje van een van de wijkcoördinatoren voor een huisbezoek. Deze beoordeelt of je huiskamer geschikt is.

Aanmelden met je huiskamer kan hier - 

Enkele vragen uit de FAQ voor muzikanten

Wanneer kom ik in aanmerking om deel te nemen?
Muziek bij de Buren staat open voor alle muzikanten met een duidelijke link met de stad. Singer-songwriter, klassiek, metal, smartlap of wereldmuziek; alle muziekstijlen zijn welkom. Wel beschik je over enig niveau. Het moet voor iedereen leuk zijn om naar je te luisteren.

Moet ik akoestisch spelen om deel te nemen?
Niet per se, hoewel het makkelijker is een huiskamer te vinden voor een akoestisch optreden dan voor een versterkt rockconcert. Geef in het aanmeldformulier aan wat je kunt. Wie weet vinden wij een huiskamer waar je als band op volle sterkte kan spelen.

Hoe laat en hoe vaak speel ik?
Je speelt op 2 februari 2020 3 optredens van maximaal 30 minuten in dezelfde huiskamer. Tussen elk optreden zit een uur. Wij bepalen welke tijden dat zijn, bijvoorbeeld: 13.00 / 14.30 / 16.00 uur.

Krijg ik betaald voor het optreden?
Helaas niet. Hoezeer wij ook vinden dat een muzikant de juiste waardering verdient, krijgen wij betaling met de beschikbare financiën niet voor elkaar. Wel streven wij ernaar dat je de kosten die je maakt, kunt declareren tot een maximum van € 75,00 (per artiest/groep).

Is een website of facebook pagina een voorwaarde?
Ja, wij willen natuurlijk wel een goed beeld krijgen van wie jullie zijn en welke muziek jullie spelen. Zo kunnen wij ook een goede match maken met een huiskamer. Zonder een linkje naar jullie muziek kunnen wij je niet beoordelen.

Aanmelden als artiest kan hier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12