3voor12 Utrecht

Bilthovense singer-songwriter Just heeft onverwacht succes met debuutsingle

Liedje over zijn vader die dementie heeft raakt een gevoelige snaar

Je bent nooit te oud om te debuteren moet de Bilhovense singer-songwriter Just een tijdje geleden hebben gedacht. Liedjes schrijven deed hij al even, maar iets uitbrengen was er nog niet van gekomen. Op 4 juli kwam daar verandering in toen hij, zijn 40e verjaardag al ruim gepasseerd, de lyric video van ‘The Saddest Song’ op Facebook zette. Het nummer en het thema raakten blijkbaar een snaar want inmiddels is ‘The Saddest Song’ zo’n 50.000 keer afgespeeld en bijna 500 keer gedeeld. 

'The Saddest Song' gaat over zijn vader die dementie heeft en langzaam verdwijnt. “Het is een pijnlijk proces dat iedere week voor verdriet zorgt bij mijn moeder en mij”, zegt Just op zijn Facebook-pagina. “Het schrijven van dit liedje was een zoektocht naar een manier om het verlies van mijn vader aan te pakken terwijl hij hier nog is.” Het schilderij in de video is gemaakt door zijn vader.

Just’s debuut is een rustig akoestisch gitaarliedje à la Ben Howard waarin de mondharmonica ook een prominente rol speelt. “Schrijven en optreden is een manier om met mijn onzekerheden en diepere gevoelens om te gaan. Het is confronterend maar ook de moeite waard om de dingen te delen die ik normaal binnen houdt.

‘The Saddest Song’ staat ook op Spotify.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12