Song19: Het jaar van de Nederlandse hiphop babyboom

Hoe ‘baby’ een compleet nieuwe betekenis heeft gekregen

Iedereen, maar dan ook echt iedereen, in de Nederlandse hiphop kreeg dit jaar een kind. Ronnie Flex, Lil Kleine, Mula B, Jonna Fraser, Murda, Josylvio en binnenkort zelfs Donnie en Ray Fuego. Op de Instragram van de rappers zijn tussen de studiosessies en vakanties op Ibiza heel veel babyfoto’s te zien en ook in de muziek heeft het woord ‘baby’ dit jaar een compleet nieuwe betekenis gekregen.

Die korte nachten van rompertjes, flesjes melk en speentjes, dat doet natuurlijk wat met de vaders die tot voor kort zelf nog jongens waren. Zo voelt Ronnie Flex zich volwassener dan ooit, is Mula B al vrolijk ondergepoept en kan Donnie niet wachten om dit ook te ervaren. En ja, dat hoor je natuurlijk terug in de muziek. Van Faberyayo’s liefdevolle vaderalbum <3, tot Fresku’s strijd als vader van een ziek zoontje op 'Mijn Zoon' en 'Moeiteloos'. De hiphop babyboom is niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphop.

De volledige Top 100 van de Song van het Jaar 2019 wordt op vrijdag 6 december uitgereikt op het Song van het Jaar Festival in TivoliVredenburg. Er zijn dan ook liveshows van onder meer Eefje de Visser, Sports Team en The Murder Capital. Hier lees je hoe je erbij kunt zijn.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12