3voor12 Gelderland

Appelpop in Tiel slaat jaar over

Volgende editie op 10 en 11 september 2021

 

Terug

Appelpop gaat dit jaar niet door meldt de organisatie op haar website. Het bedrijfsrisico is te groot om het festival dit jaar door te laten vinden. De volgende editie zal op 10 en 11  september 2021 zijn.

'Het is een moeilijke beslissing voor alle betrokkenen, die is ingegeven door een drietal zaken. Door de huidige coronacrisis is de nabije toekomst onzeker voor het festival. Appelpop is een gratis festival dat financieel voor de helft bestaat uit bijdrages van sponsoren. Het is voor de meeste ondernemers onzeker of ze ons dit jaar een warm hart kunnen toedragen. Zonder een gedeelte van die bijdrages is het onmogelijk het festival verantwoord te laten doorgaan.

Daarnaast is er begin dit jaar een traject opgestart voor het aanvragen van nieuwe, specifieke vergunningen. In goed overleg met de lokale en provinciale overheden is geconstateerd dat een volledige procedure voor deze aanvraag niet tijdig kan worden afgerond. 

Ook zijn er vertragingen aan de herinrichting van het festivalterrein op de Tielse Waalkade, onder andere door de hoogwater periodes. Ondanks de grote inspanningen van de aannemer en de gemeente om het werk op tijd af te ronden blijft er, mede door de coronacrisis, een te groot restrisico over of dit daadwerkelijk afgerond is voor de geplande datum van september dit jaar.

We wensen al onze trouwe vrijwilligers, partners en sponsors, artiesten, organisatoren en bezoekers veel sterkte, wijsheid en gezondheid toe in deze bijzonder lastige tijd. We hadden graag een meer persoonlijke benadering gekozen voor de bekendmaking van dit besluit, maar een bijeenkomst zit er door de coronacrisis helaas niet in.'

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12