Kimonomandem wil niet wachten tot de drugs uitwerkt op dit nieuwe MDMA-zuchtliedje

R&B-crooner gaat voor ‘Year of the Mandem’

Best vervelend: je hebt 220 milligram in je lichaam zitten en een meisje vraagt je om naar de club te komen. Daar geef je gehoor aan, maar vervolgens gaat ze je een beetje lopen negeren. Daar sta je dan, in je eentje in een club waar je niemand kent met je hersenpan in de fik. 

Precies over die situatie gaat het heerlijke nieuwe liedje ‘Positie’ van de Arnhemse rapper Kimonomandem. Zijn zijdezachte autotune-zang hangt ergens tussen de zuchtrap van Bryson Tiller en het vroege werk van The Weeknd. Waar de pillenrap van bijvoorbeeld Lil’Kleine vooral overloopt van amfetamine, zweven de zachtmoedige MDMA-producties bij Kimonomandem echt op een roze wolkje. Perfect voor de zondagochtend half 7, wanneer je op de bank bij vrienden hangt met een tintelend hoofd. 

‘Ik zing wat ik meemaak’, vertelt Kimonomandem over de track, ‘en dit was extreem vervelend: ze houdt mij in die positie, ze is meer de baas dan ik omdat ik die hele club niet ken en had verwacht dat we dingen zouden doen. Ik kwam speciaal voor haar naar de club toe. Arnhem heeft eigenlijk helemaal geen leuke clubs. Ik hang liever op huisfeesten, de ramen dichtgemaakt met vuilniszakken en lekker chillen. Dat is onze vibe.’ 

In 2017 wil Kimonomandem iedere maand een track droppen onder de noemer ‘Year of the Mandem’. ‘Positie’ is daar onderdeel van.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12