LL17: Hoe lomper de drops hoe meer feest bij Mura Masa

Track met Christine komt live niet tot z’n recht

Het overlevingspakket voor een tiener die woont op het piepkleine Engelse eilandje Guernsey voor de kust van Noord-Frankrijk: internet. En gelukkig was dat er volop voor de piepjonge Alexander Crossan, anders had hij nooit Hudson Mohwake en Cashmere Cat ontdekt en uitgevogeld wat hij wilde met zijn leven: DJ en producer worden. Afgelopen maand, op zijn 21ste, kwam zijn debuutalbum uit. Het is een prachtige collage van knip en plak met gastbijdragen van een hele lijst sterren zoals A$AP Rocky, Damon Albarn en Christine and the Queens. Dat die vandaag niet aanschuiven in Biddinghuizen moge duidelijk zijn. Maar Mura Masa tourt al tijden met dezelfde gastzangeres/MC die wel weet hoe je een feestje moet bouwen. Dat komt dus wel goed vandaag. Ze is er als de kippen bij om het publiek bij de les te houden na een muzikaal dieper stuk.

Kijk hier 'Firefly' van Mura Masa op Lowlands 2017 terug.

Eigenlijk is Mura Masa vooral een frisse indiepop producer met heel veel malle samples en fraaie details in zijn muziek. Die details vallen vandaag nogal eens weg in de liveset. Laten we eerlijk zijn: hoe lomper de drops hoe meer feest. Zonde om die bloedmooie track met Christine and the Queens te doen met Christine’s stem van band. Dat introverte moment op zijn album live vertalen, blijkt een onmogelijke opgave. Die thuis nog maar eens opzetten dan.

HET MOMENT:
Dat Mura Masa het compleet verzameld werk van collega DJ/producer Cashmere Cat heeft bestudeerd en eigen gemaakt, kun je het beste horen in ‘Firefly’, een samenwerking met zangeres Nao. Het is deze zomer een hit in Nederland en zit als afsluiter in de set, wat een spontaan dansmoment oplevert tot ver buiten de immens grote Bravo tent.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12