steun 3voor12
3voor12 Friesland

#OEROL18: Janne Schra brengt haar net uitgebrachte album ten gehore op Oerol

Dromerig publiek komt geleidelijk aan in beweging als van eb naar vloed

Koud, winderig en grijs; zo kun je het weer van vrijdag 21 juni op Terschelling beschrijven. Ondanks dat veel Oerol-gangers zogenaamd vergeten dat de zomertijd officieel is begonnen, brengt Janne Schra de warmte met zich mee van het vaste land naar Terschelling. Ondersteund door haar mannelijke bandleden straalt ze felheid uit, zowel letterlijk als figuurlijk. Tijdens het optreden komt de zon namelijk drie keer tevoorschijn, de stralen geprojecteerd op Janne haar aanwezigheid die ze vanuit haar beurt doorgeeft aan het publiek. Zon of niet, het was “ok”, want dat is de titel van haar net uitgebrachte album.

Het optreden heeft een geleidelijke opbouw. Haar eerste gedeelte is als eb, gevuld met rust en aandacht voor de teksten van onder andere Paris Syndrome en Different. Op enkele knikkende koppen na, is het publiek braafjes stil, dromerig en aandachtig aan het luisteren naar haar repertoire. Gaandeweg de show weet Janne beweging en zang bij het publiek te creëren, met meezingers als Good God, Lights en Carry On.

Met haar laconieke houding en droge opmerkingen laat Janne weten niet meer of minder te zijn dan iemand anders, maar uniek als een ieder. Comfortabel hoe ze zichzelf uitstraalt, weet ze de mensen te meesteren met haar sensuele sound. Echter, een zekere punt van kritiek mag wel worden vermeld. Ondanks dat haar album net uit is, heeft ze slechts dertien exemplaren meegenomen naar Oerol. Voor de echte Janna-liefhebbers.

Wie: Janne Schra
Wat: Oerol 2018
Waar: Westerkeyn, Midsland

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland