LL17: Flume heeft best veel hits, dat wel

Verder een ongeïnspireerde, saaie ‘set’ vol autodrop

Wat klinken ze weer goed, hè, die lieflijk melodieuze drops van Flume? Knetterende synthesizers, piepkort geknipte vocale snippers en digitale strijkers die de grootsheid nog eens lekker dik aanzetten. En wat werkt het lekker: hij strooit met hits als pepernoten en het overvolle veld voor de Alpha gooit de handjes euforisch in de lucht om ze allemaal op te vangen.

Met die drops zette de Australische producer de toon in 2012: de BPM ligt opmerkelijk laag, meer knuffelbaar dan de golf van trap en EDM waar hij op meesurft. En dat in compacte hitgevoelige popliedjes gezongen door zwoele zuchtzangeressen. De ‘Flume-drop’ was vorig jaar het meestgekopiëerde geluid op Soundcloud, en maakte van hem een ster die sophisticated genoeg is voor het alternatieve publiek, maar met genoeg impact voor de allergrootste podia.

Jammer alleen dat zijn show in de Alpha vandaag zo geïnspireerd is als een bakje geitenkwark. Noem hem sowieso geen ‘dj’, want hij laat alleen eigen producties en remixes horen en de set is nagenoeg identiek aan zijn andere festivalshows deze zomer. Met een hele stapel midicontrollers veinst hij nog eens dat-ie live echt wat doet, maar de helft raakt hij niet aan. Dat is allemaal niet per se erg, maar dan hoop je op z'n minst op een ijzersterke spanningsopbouw en strakgeregisseerde show. Ook die is er niet. De semi-smaakvolle visuals komen amper over in het daglicht, en vaak laat-ie tracks crashen met noise en galm om weer een nieuwe track in te starten zonder een mooie flow. Pas met zijn 'Slasherr'-edit komt het veld echt los, net als drie jaar geleden op Lowlands. Zijn hits staan als een huis, maar wat een saaie set.

HET MOMENT:
Toch tuurt Flume bij elke grootse break weer zelfgenoegzaam naar het publiek, alsof hij zojuist het beslissende doelpunt in de Champion’s League-finale heeft gescoord en een uitzinnig applaus verdient. Zou hij die blik hebben geoefend? 

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12