Dit zijn de favoriete platen van Arp Frique

DJ Shortlist in aanloop naar zijn Festival Magia

Aanstaande zaterdag organiseert Niels Neuborg aka Arp Frique voor de tweede maal het Festival Magia. Het is een festival dat kijkt naar de dansvloer en analyseert welke platen cratediggers meeslepen, maar meer nog teruggrijpt naar de oude meesters uit Ethiopië, Brazilië en natuurlijk Kaapverdië: de grootste Kaapverdische gemeenschap ter wereld zit in Rotterdam, vanzelfsprekend hoor je ook dat terug op het festival. We vroegen Arp Frique om zijn favoriete platen in de DJ Shortlist.

De track waardoor je dj wilde worden? Stevie Wonder - A Seed’s A Star
Stevie Wonder heeft niet heel veel discobangers gemaakt, maar de tracks die geschikt zijn voor de dansvloer, zijn dan ook gelijk killers. Dit is mijn favoriet, denk ik: een beetje onbekend, maar stiekem toch een banger.

Welke Kaapverdische track moet iedereen horen? Bo Terra - Cabo Verde
Kaapverdië is een hele bijzondere eilandengroep waar alles samenkomt: je hoort Afrikaanse, Portugese en Braziliaanse invloeden in hun muziek. “Wij zijn het midden van de wereld”, zeggen ze zelf. Als je er eentje nodig hebt om erin te komen, check dan dit nummer.

Nieuwe nummer van het moment? Connan Mockasin - Jassbusters
Ik ben kritisch op de muziek van nu. Er wordt nog steeds veel goede muziek gemaakt, maar geld is de muziekindustrie gaan overrulen. Een artiest die ik wel heel goed vind, en pas onlangs heb ontdekt, is Connan Mockasin met zijn project Jassbusters.

Een overleden artiest met wie je graag had gewerkt? Leon Russell - The Ballad of Hollis Brown
Eentje die onder de radar is gebleven, is Leon Russel. Hij was de pianist van Joe Cocker, maar ook de grote inspiratiebron voor Elton John. Dit is een cover van Dylan, als je hoort wat hij ermee heeft gedaan? Hij heeft een van de allereerste techno-tracks gemaakt zonder het te weten, denk ik.

Act op Festival Magia die je graag draait? Wally Badarou - Novela Das Nove
Wally Badarou was toetsenist to the stars: hij speelde met Grace Jones, Fela Kuti, Mick Jagger en Bob Marley. Hij heeft ook veel soundtracks gemaakt, daar komt deze vandaan.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12