BKS19: Carly Rae Jepsen laat zien hoe leuk POP is

Echt heel erg leuk!!1!1!!!!1!!!

Van de drie popzangeressen die de zondag van Best Kept Secret afsluiten – Christine and the Queens, Lizzo en Carly Rae Jepsen – was er rond die laatste de meeste ophef. Serieuze indiemannen met grijze baarden verzuchtten zich fronsend: wat doet de zangeres van bubblegumpophit ‘Call Me Maybe’ op de line-up tussen échte muzikanten als Stephen Malkmus en Guided By Voices?! De Canadees werd ooit zelfs derde in Canadian Idol, dat is alsof je Jim Bakkum op Stage Five programmeert!

Onzin natuurlijk, want Carly maakte over de afgelopen jaren een paar heerlijke smaakvolle popplaten. Vooral E-MO-TION is geweldig, met producties van Blood Orange en Rostam Batmanglij (Vampire Weekend). En op Best Kept Secret laat ze al die snobs zien hoe leuk het is om POP (in kapitalen) te maken. Onder een gigantische discobol zwiert ze heen en weer terwijl ze zingt dat ze met jou wil wegrennen, dat ze zo hoteldebotel op je is (misschien wel té?), dat ze ‘Boy Problems’ heeft en als alles mis gaat: dat ze ook best een feestje in haar eentje kunt vieren.

Popeuforie in het kwadraat, en vooraan staan heel wat kids elk nummer van voor tot achter mee te blèren. Er staat zelfs een meisje met een Carly-telefoonhoesje met tranen in de ogen. Zo gek is dat niet, ondanks haar flinke following deed ze nog nooit een show in Nederland. Er zijn mensen die speciaal voor Carly Rae Jepsen een kaartje voor deze festivaldag hebben gekocht. En terecht! Het maakt niet uit dat niet elke uithaal even zuiver is, dat die band wel een erg gezichtsloze bedoening is. Carly brengt haar synthpop zo oprecht als je maar kunt wensen, met gulle pretoogjes en een mal koeienpakje, dansend alsof ze in haar eentje in de slaapkamer met een haarborstel als microfoon staat te zingen. Nou ja, toch wel heel erg aangedikt. Maar too much? Carly ís nu eenmaal too much.

HET MOMENT
Het moet overigens niet té leuk worden. Kennelijk heeft de festivalorganisatie Carly verboden om confettikanonnen af te vuren (boe!), en dan dreigt plots ook opeens een giga-regenbui. Gelukkig is daar halverwege de set al ‘Call Me Maybe’, de allergrootste hit die dit hele festival wordt gespeeld (sorry Jack White) en wel verfrissend tussen al dat schoenstaarderige indierockgeneuzel (sorry serieuze indiemannen).

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier en kijk je hier BKS19-video's

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12