3voor12 Utrecht

Bevrijdingsfestival Utrecht maakt line-up hoofdpodium en Sena Performers Stage bekend

Kraantje Pappie, Thomas Azier, Jonna Fraser, Altin Gün, Leafs, Figgie, EUT en anderen naar Park Transwijk

Tijdens een lancering in Het Gegeven Paard - het café van TivoliVredenburg - heeft Bevrijdingsfestival Utrecht vanavond de line-up van het hoofdpodium en het SENA performers stage voor de editie van 2019 bekendgemaakt. Naast de al eerder aangekondigde Kraantje Pappie - één van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid - komen onder andere ook Thomas Azier, Jonna Fraser, Altin Gün, Leafs, Figgie en EUT op zondag 5 mei naar Park Transwijk.

Het hoofdpodium wordt om 13.00 uur geopend door ambassadeur van de vrijheid Kraantje Pappie en afgesloten door 2ManyDJs. Daartussen zijn er optredens van Koselleck Big Band, Thomas Azier, Ellen ten Damme, Jonna Fraser, Throes + The Shine, Mario Batkovic, Betty Serveert en Altin Gün.

Utrecht Popprijs winnaar VALENTINO. is de eerste act op het SENA performers stage, waarna Feng Suave, A Mili, Jagd, Leafs, Figgie, Donna Blue en Sheila & the Kit volgen. EUT sluit dit podium af.

Een aantal acts uitgelicht:

Het in november verschenen derde album van Thomas Azier is instinctiever en sensueler dan de beide voorgangers. Op Stray beweegt Azier vrijer en losser met zijn meest ruwe en ongepolijste album tot nu toe als resultaat.

Met Bizzey en Kraantje Pappie maakte Jonna Fraser met DRUP één van de grootste hits van 2019. Nu hij samen met Kraan op hetzelfde festival staat kunnen we deze track misschien wel verwachten.

De Zwitserse accordeonist Mario Batkovic groeide op festivals als Le Guess Who? en Into The Great Wide Open uit tot publiekslieveling. Afgelopen zomer liet hij zien ook Lowlands in zijn eentje aan te kunnen.

Het is even stil geweest rond Figgie, maar de Nederlandstalig indiepopformatie rond Paul Scheenstra en Roy van Rosendaal gaat weer veel spelen. Via dit portret dat we vorig jaar maakten krijg je een beetje een idee wie dat zijn.

Met hun eigenzinnige popliedjes en goede optredens staat EUT al een tijdje bekend als een belofte in de Nederlandse indiepopscene. Die reputatie hebben ze ingelost met het eind vorig jaar verschenen album Fool For the Vibes en een sterke show in december in EKKO.

Op de hoogte blijven van het Bevrijdingsfestival in Utrecht? Volg ons op Instagram, Facebook of Twitter.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12