3voor12 Rotterdam

Nieuwe Rotterdamse band Pig Frenzy op nieuw Rotterdams label Spazz Records

Spazz Records is een nieuw onafhankelijk rock'n'roll platenlabel uit Rotterdam dat singles uitbrengt per 300 exemplaren

De eerste release van het nieuwe Rotterdamse Spazz Records is de Rotterdamse garagepunk-formatie Pig Frenzy. Op 30 mei bracht Pig Frenzy zijn eerste EP genaamd Pig Frenzy uit op cassette. Van deze EP worden 'I Don’t Need You' en 'Oral Moral' uitgebracht op 7” zwart vinyl. Je kan de single hier alvast bestellen.

Pig Frenzy bestaat uit: Timo van elektronisch casette label / organisator Fa2 op zang, Amber van Forbidden Wizards op basgitaar en soms zang, Micha van Goodnight Moonlight (Metropolis, Popronde) op gitaar en Lukas van Inwar op drums. De sound is een mix van garage-rock met punk, post-punk en surf invloeden. 

Het label Spazz Records is een initiatief van muziekliefhebbers Marcel Haug en Gary van Niks. Beiden delen al jaren een liefde voor 7” vinyl singles. Afgelopen februari besluiten zij om zelf op dit formaat platen uit te brengen. Het label heeft een sterke voorkeur voor rock ‘n’roll-muziek. Van garage, surf, punkrock en vuige indie tot rhythm & blues, zowel nationaal als internationaal. Alle releases zullen uitgebracht worden in een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren. 

Op de avond van 7 september is het feest in Rotterdam met de release van Pig Frenzy en de lancering van Spazz Records. Support zal er zijn van de Amsterdamse synth-pop act Karel, het eerste optreden ooit van de uit Brussel afkomstige lo-fi synth-punkband Cry en de Brabantse hardcore punk formatie SFD. Het Spazz DJ Team sluit af. Locatie: Poortgebouw, Stieltjesstraat 38, Rotterdam. Er is geen entree, maar een donatie wordt gewaardeerd.

Pig Frenzy tour:

19 juli - Eendracht Festival - Rotterdam - Bar3 (naast Rotown) - 22:30 uur

21 juli - Submarine Festival - Den Haag

31 juli - Antwerp Music City - Antwerpen

De komende maanden staan er meerdere releases gepland, onder andere uit Spanje en Canada. 

Spazz Records website

Facebook Spazz

Instagram Spazz Records

Bandcamp Pig Frenzy

Facebook Pig Frenzy

Instagram Pig Frenzy

Pre-order Pig Frenzy

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12