PP22: Mimi Webb zingt liever ballads dan TikTok-bangers

Armen in de lucht en filmen maar

Bij Stage Four is het rustig, eigenlijk te rustig voor Mimi Webb. Twee meiden zeggen het verbaasd tegen elkaar, ‘Mimi Webb is toch vet leuk? En een streamingskanon?’ Ja, dat klopt. Maar dat betekent niet dat het Pinkpop-publiek een bitterzoet uurtje Måneskin zal inleveren voor de Londense TikTok-ster. Haar millennial conservatorium band zit er in ieder geval slick en gelikt uit. Een nieuw soort drumscherm dat bestaat uit doorzichtige schotels staat zelfs voor de drumkit. Maar Webb komt natuurlijk op na haar band met een -  typisch Pinkpop - roze camo broek en een scrunchie om haar pols. En haar brede glimlach is genoeg om te vergeten dat het eigenlijk niet zo megadruk is.

Bij ESNS noemden we de Londense al een aanstaande superster die net als Dua Lipa opeens zou kunnen doorbreken. Maar eigenlijk doet de zangeres nog het meeste denken aan Adele meets Dua Lipa in cursive, en dat betekent vooral ballads zingen. Mega grote drumfills, gitaarsolo’s en dan weer ingetogen zanglijnen. Bij ‘House On Fire’ kunnen we BANGER all caps spellen, maar de rest van de set hunkert naar nog een slamdunk. Hier en daar zitten wel wat memorabele momenten, onebwust doet ze namelijk mee met de Camp Rock meme. En de toetsenist blijkt naast piano ook nog eens luchtgitaar en luchtdrums tot in de nopjes te beheersen.

Maar eigenlijk komt een cover van Justin Bieber en Kid Laroi het hardste binnen. Eerst spelen ze de hypertrack met alleen toetsen en zang, maar na een break komt ‘ie toch nog dansbaar uit de mix. En het publiek zingt natuurlijk uit volle borst mee met de prachtige woorden van Justin en de loepzuivere stem van Mimi.

HET MOMENT
De grote TikTok hit ‘Good Without’ natuurlijk! En dat betekent armen in de lucht en filmen maar. Vergeet iedereen niet ook nog even naar de real deal te kijken op het podium? 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12