3voor12 Utrecht

We Are Public nu ook naar Amersfoort

Voor €17 per maand naar voorstellingen, concerten, films en exposities in de buurt

We Are Public is een nieuwe manier van cultuur ontdekken en financieren. In steden als Amsterdam, Den Haag, Leiden en sinds kort ook Utrecht zijn mensen al bekend met dit concept. Voor een vaste bijdrage van €17 per maand investeer je mee in cultuur en krijg je gratis toegang tot een selectie van vijftig voorstellingen, concerten, films en exposities in de buurt. Het platform bestaat al op elf andere plaatsen en breidt nu uit naar Amersfoort. Er zijn minimaal 500 leden nodig. Op 15 maart is de Volmolen het decor voor de lancering in Amersfoort.

Lokale redactie en culturele instelllingen
Een groot deel van de Amersfoortse instellingen doet mee aan We Are Public. De leden kunnen straks onder andere terecht bij Fluor, De Flint, Nieuwe Erven, De Lieve Vrouw, Holland Opera, De Veerensmederij, Kunsthal KAdE, Bibliotheek Eemland, De Volmolen en Per Expressie.

De voorstellingen, exposities en concerten worden geselecteerd door een lokale, onafhankelijke redactie van We Are Public, in overleg met de instellingen. We Are Public richt zich sterk op jong, aanstormend talent en op minder bekende, avontuurlijke acts die vollere zalen verdienen. Shows van gevestigde namen vallen niet onder het aanbod.

Meerdere steden
De Amersfoortse leden kunnen met hun pas ook terecht in de andere We Are Public-steden, waaronder Amsterdam, Utrecht en Den Bosch. Denk binnen de provincie naast De Flint, Fluor en Nieuwe Erven dan bijvoorbeeld aan Utrechtse zalen als TivoliVredenburg, Ekko en De Helling, maar ook festivals zoals Gaudeamus en Festival Oude Muziek.

Lancering campagne
Op vrijdag 15 maart wordt dus het startsein voor de Amersfoortse campagne gegeven in de Volmolen, naast de Koppelpoort. Bezoekers kunnen daar direct lid worden. Iedereen die zich vanaf dat moment aansluit kan meteen op cultureel avontuur. Amersfoortse leden gaan pas betalen voor het lidmaatschap als het doel van minimaal 500 leden gehaald wordt. De Volmolen is vanaf 17.00 uur geopend en wordt onder meer opgeluisterd door een optreden van ‘funkprofeet’ en basgitarist Marijn de Zwart van de Amersfoortse funkhopband Three Little Clouds.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12