PP18: Tientallen telefoons gestolen op eerste dag Pinkpop

Daders zijn inmiddels gepakt

Op de eerste dag van Pinkpop 2018 zijn tenminste 53 telefoons gestolen, waarvan de meesten in de moshpit tijdens de show van The Offspring. Dat meldt politie Limburg. De twee daders zijn door de beveiliging gepakt. Pinkpop laat weten dat alle gevonden voorwerpen worden verzameld bij de informatiebalie. Daar blijven ze liggen tot het einde van het festival, daarna worden ze overgedragen aan gemeente Landgraaf, die het op de website verlorengevonden.nl plaatst. 

‘Ze hebben gisteren een opmerkelijke hoeveelheid telefoons gestolen, ik zou bijna van professionals spreken’, zegt woordvoerder Anne-Miek Mols van Politie Limburg over de daders. ‘Mensen zitten sowieso al aan je lichaam in het gedrang tijdens concerten, je raakt elkaar aan als het druk is. Daar maken ze handig gebruik van, ze leiden je af en zijn zo bedreven in het stelen. Je moet echt van goede huize komen om het op te merken. Mijn advies is om het ze zo moeilijk mogelijk te maken: zorg dat je je waardevolle spullen niet in je kontzak of eenvoudig open te ritsen tas opbergt, maar zo dicht mogelijk tegen je lichaam of in een tas met de ritssluiting naar binnen.’

Het systematisch beroven van telefoons op festivals is geen nieuwe ontwikkeling. Op Best Kept Secret zijn er vorige week tijdens de show van Tyler, The Creator ook enkele telefoons gestolen die later werden gelokaliseerd in Brussel. Vorig jaar werd een man met 77 telefoons opgepakt op Pukkelpop. Op Indian Summer in 2013 werden zelfs negen mensen opgepakt die werden verdacht van diefstal van tenminste 240 smartphones.

Lees, kijk en luister meer Pinkpop 2018 hier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12