ESNS20: De muziek van A.Rose prikt niet

Een stekje van synthesizers ontluikt snel tot een volgroeide show

Plant een zaadje, en met genoeg tijd en zorg krijg je een prachtige plant. Zo moet het gegaan zijn bij A.Rose. Wat aan het begin van de avond nog wat lieflijk aan voelt, ontwikkelt zich in korte tijd tot een goed gefundeerde popshow. De synthpop van de Amsterdamse groep is zacht en zweverig en ondersteunt de wat stoerdere zanglijnen van Anna-Rose Clayton. Een rustige beat en meerstemmige harmoniën vergezellen haar. Het gevolg is een kleurrijk geheel dat fijn in het gehoor ligt en nergens wringt. 

Zou je het in je tuin zetten?
Het fijne aan A.Rose is dat het overal wel past. Of je nou van het kunstgras met barbeque bent of meer van de hortensia's en een kampvuurtje, A.Rose geeft elk erf een mooi kleurtje. Je hoeft je daarnaast niet druk te maken of de kinderen zich er aan zullen bezeren. 

Hoevaak moet het gesnoeid worden? 
Het is wel belangrijk om muziek als dit in de gaten te houden. Voor je het weet, groeit het alle kanten op en overwoekerd het al je playlisten. Het is een mooi bandje, maar je loopt het risico er snel op uitgekeken te raken. Hou het dus goed bij, het moet immers wel leuk blijven. 

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12