'Een vorm voor gedogen van harddrugs zou heel verstandig zijn'

Kijken: Roosmarijn interviewt D66-Lijsttrekker van de Toekomst Rob Jetten (29)

'Mensen gebruiken drugs, dat moeten we accepteren, en ik vind het echt een taak van de overheid om ervoor te zorgen dat mensen dat veilig kunnen doen. Op een festival moet je gewoon je pil kunnen laten testen', aldus Rob Jetten (29).

Rob staat op plek 12 op de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamer en is daarom Lijsttrekker van de Toekomst in 3voor12 Radio. Als het een beetje meezit, kan hij 15 maart dus zijn baan als regiomanager bij ProRail en fractievoorzitter van D66 Nijmegen opzeggen. Maar hij belooft zich in Den Haag ook in te gaan zetten om de treinen op tijd te laten rijden. 

Tot 15 maart komen in 3voor12 Radio de Lijsttrekkers van de Toekomst langs; de politici onder de 35 jaar die een goede kans maken om na de verkiezingen in de Tweede Kamer te komen. Ze praten met Roosmarijn over popmuziek, wat hen drijft en wat ze gaan doen voor jongeren in Nederland. Kijk hier alle interviews terug. 13 maart komt Dennis Wiersma (VVD) nog langs en we sluiten af met Lilian Marijnissen op 14 maart. Alle relevante standpunten voor muziekliefhebbers van de grootste partijen op je gemak nalezen? Dat kan hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12