3voor12 Zeeland

Nekromant en Fire Down Below zorgen voor verrassende vrijdagavond

Zweden en Vlamingen samen in The Lane

Podium The Lane in Oostburg staat in de regio al bekend om de blues- en metalfestivals die er worden georganiseerd. Soms is er ook plaats voor ‘zomaar’ een avond met twee bands. Zo waren vrijdag het Zweedse Nekromant en het Vlaamse Fire Down Below te gast.

 

Nekromant is op mini-tour door Duitsland en Nederland en is zodoende in West-Zeeuws-Vlaanderen geland. De nog jonge driemansformatie verrast met een fijne mix van traditionele heavy metal en speed metal. Ook de NWOBHM-invloeden zijn nooit ver weg. De band is vooral goed in het optimaal gebruikmaken van het instrumentarium. Zanger en bassist Mattias Ottosson bespeeld zijn bas als was het een gitaar. Het geeft mooie contrasten met gitarist Adam Lundqvist. Samen zorgen ze voor mooie samenzang waardoor het geheel soms wat jaren tachtig aan doet, zonder gedateerd te klinken. Drummer Joakim Olsson plamuurt alles netjes dicht waardoor er een solide geheel ontstaat die fijn is om naar te luisteren. Het trio stond al op Swedenrock festival en hoopt natuurlijk op nog veel mooie affiches. Na vanavond hopen wij met ze mee, zodat we misschien ooit kunnen  zegen: “weet je nog, die stonden een keer in The Lane.”

Ook het Vlaamse Fire Down Below timmert hard aan de weg. Met een berg shows in het vooruitzicht is vanavond Oostburg aan de beurt. Geen meezingers of inhaken voor deze jongens. Het vijftal maakt naar eigen zeggen psychedelic stoner/doom pop. De muziek mist de drapperigheid die stoner kan hebben, de lange nummers blijven lichtvoetig, waardoor veel mensen wel ‘iets kunnen’ met deze Gentenaren. Jeroen Van Troyen is niet de meest spraakzame frontman, hij spaart zijn stem liever voor de nummers. Stuwende kracht is drummer Sam Nuytens. Hij zorgt er voor dat de tank blijft rollen. Langzaam maar gestaag vindt deze band letterlijk en figuurlijk haar weg. Beukende drums, rollende bas en simpel maar doeltreffend dubbelloops gitaarwerk zorgen voor een licht psychedelisch sfeertje. Het geheel is te ‘poppy’ om er compleet in meegezogen te worden, maar dat is geen probleem. Het hoeft niet allemaal zwaar en log te zijn. Dat bewijst deze formatie als de beste.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12