Sunday Snooze #59: Tenzers

Tenzers maakte een klankschets van hun zondagse rustdag

Iedere zondag vragen wij een dj om een soundtrack te maken voor hun perfecte zondagse rustdag. Wat de definitie van rust is, verschilt natuurlijk van dj tot dj. Van meditatieve mixen voor een mentale reset tot bonzende en beukende afterparty-tracks: zoveel dj’s, zoveel Sunday Snooze mixes - het moment maakt de mix. Wat was dan deze week de inspiratie voor het snooze moment? Voor Tenzers, residents van het Amsterdamse Super-Sonic Jazz, is dat een zondagse rustdag in de natuur. “Op zondag nemen de tijd om bij te komen van de week of van de nachtelijke concerten van de voorafgaande avonden. Het liefst trekken we de natuur in, bijvoorbeeld naar het duingebied rondom Bergen, de Hoge Veluwe of gewoon een bos in de buurt. In de zomer is de woonboot van onze ouders in Leiden, waarop we zijn opgegroeid, onze favoriete zondagsspot. Het is een soort afgezonderde, groene oase aan een kalm slootje – de perfecte plek voor een zondagse vibe.”

Uit dat gevoel rolde de mix van deze week, met soulvolle tracks en jazz-y geluiden die je op kunt zetten terwijl je on the road bent naar een natuurgebied, het strand of door je oordopjes kunt laten klinken terwijl je over de markt struint. Zo wipwappen ze van de future soul van Hiatus Kaiyote-zangeres Nai Palm, naar de orientaalse invloeden van Flying Lotus, naar de poëtische hiphop van Noname. “Voor onze Snooze-mix hebben we een greep gemaakt uit wat bij ons thuis vaak aanstaat. Wel hebben we er bewust voor gekozen om relatief nieuwe muziek te selecteren,” vertelt Siemen Tenzer. Zo is ‘Build an Ark – Fun's Theme’, een track uit 2009, de oudste track in de opname. “Er zijn vandaag de dag namelijk veel inspirerende muzikanten actief en er vinden te gekke ontwikkelingen plaats,’ legt Siemen enthousiast uit. ‘We volgen alles op de voet en met deze mix stellen we hier graag iets van tentoon!’

Sunday Snooze wordt elke zondagochtend tussen 08.00 en 09.00 op KXRadio uitgezonden, abonneer je ook via RSS feedStitcher of iTunes of check ze hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12