PP23: Robin Kester stopt de kikkers in de pan

Indiepopartiest voert de spanning op

Fun fact: zo’n vijf kilometer van Landgraaf is Robin Kester ooit getrouwd (en alweer gescheiden!), op een kasteeltje in Limbricht. Om het verleden effe te memoreren is ze gisteren teruggegaan naar het kasteeltje waar ze ooit het ja-woord zei, om aldaar het bedrijfsfeest van een verzekeringsmaatschappij te crashen. Met haar volledige band. De selfies op Twitter (met glitter-cowboy-hoed en matrozenhoedjes) kunnen het navertellen. 

Om maar te zeggen: op basis van haar donkere, melancholische indiepop vol grijstinten zou je Robin Kester kunnen inschatten als een heel serieus type, maar dat valt stiekem erg mee. Ze maakt wel hele stijlvolle muziek, en zo ziet ze er ook uit: gestoken in een stijlvol grijs pak, met een blokkerige grote zonnebril op d’r neus. Zo verft Kester met haar band vandaag in grijstinten. Neem bijvoorbeeld ‘Fries and Ice Cream’, als tweede song meteen een vroeg hoogtepunt. De synths geven het nummer een sinistere, onderhuidse spanning en de gitaar mag nog effe shredden. ‘Ik wil vandaag de spanning een beetje opbouwen’ zegt Robin Kester. ‘Alsof je kikkers in een koude pan kookt, zodat ze gaarstoven vóór ze het door hebben en eruit springen.’ Dus schakelt ze langzaam naar een stel meer up-tempo, lichtere songs, om de druk wat op te voeren en zo uiteindelijk toe te werken naar ‘Sweat and Fright’, een nummer waarin zij en haar band in een uitgesponnen groove blijven hangen. De kikkers blijven zitten.

HET MOMENT:
Terwijl ze in ‘Sweat and Fright’ zingt over zweterige angstaanvallen en gewelddadige koortsdromen, verliest Kester zich totaal in de groove, zwiept ze d’r haar in het rond als een centrifuge en leunen de bassist en gitarist glimlachend nog wat dichter naar elkaar toe. Het plezier spat ervan af.

NTR, VPRO en BNNVARA verslaan Pinkpop op 3FM, NPO2 extra en 3voor12.vpro.nl/pinkpop. Kijk de eerste TV-uitzending terug op NPO Start. Meer Pinkpop op NPO 3 op zondag 18 juni (20:15-23:15 uur).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12