3voor12 Gelderland

4df19: Laatste concert Taveneer

Aankondiging van het einde op een natgeregend Poort-podium

De Nijmeegse-Utrechtse indie gitaarpop-band speelt hun laatste optreden onder een dreigende wolkenlucht. Hoewel succesvol, gaan de bandleden toch iets anders doen. Maar dit laatste optreden geven ze het publiek er nog flink van langs. De snerpende gitaarsolo’s en de zang van Jelle, het hypnotiserende drumritme van Ramon, natuurlijk het virtuoze gitaarspel van Luis en de onverstoorbare bas van Lieuwe zorgen voor een vertrouwd Taveneer-geluid.

Het flink toegestroomde publiek laat zich, ondanks de regen, heerlijk meevoeren door deze klanken. Veel bekenden van de bandleden staan vooraan en dat geeft een vertrouwd sfeertje. De intimiteit van het Poort-podium werkt daar nog aan mee, je zit bijna letterlijk op elkaars schoot.

Taveneer maakt muziek als verhalen en giet duistere teksten in een aanstekelijk indie-jasje. Soms donker en dreigend, dan weer licht en poëtisch en altijd is daar die strakke drum van Ramon die een stevig fundament legt waarop de andere instrumenten kunnen dartelen en spelen. De sound doet denken aan grootheden uit de oudheid als REM en Pink Floyd. Goed in het gehoor liggend en bekend, maar toch verrassend fris en jong. Naast bekend werk, dat door het publiek enthousiast wordt meegezongen brengt de band ook nieuw en relatief onbekend werk. Toch hebben ze nog een andere verrassing in petto.

HET MOMENT
‘Tof dat jullie er allemaal zijn’, roept Jelle verheugd om meteen daarna met de domper te komen: ‘dit is ons laatste optreden, we gaan iets anders doen, tot ooit’. Het publiek reageert niet eens teleurgesteld, misschien was het nieuws onder de intimi al bekend. Hopelijk komen de muzikanten snel weer terug met een nieuw project.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12