BKS24: Justice overvalt met radioactieve lichtshow

Franse dance-rocksterren hebben big headliner energy

Gerechtigheid voor Best Kept Secret: nadat Disclosure afgelopen vrijdag door de mand viel als headliner, laat Justice zien hoe je als dance-act een ijzersterke headline-show neerzet. Met een batterij aan lichten die zo overweldigend fel branden in alle kleuren van de regenboog, dat ze wel volgestopt móéten zijn met kryptoniet. Het is een gigantische structuur ontworpen door vaste Justice-lichtman Vincent Lérisson, met lichten en bewegende schermen aan trussen die samen zo’n elf ton (!) wegen. Zo zwaar dat Primavera Porto de Justice-show gisteren – quelle horreur! – zelfs moest cancelen (je kunt je toch niet voorstellen wat daar achter de schermen is misgegaan?). Pas de problême, alles hangt en ziet er spectaculair uit.

Een gestoorde productie dus, totaal anders dan de lichtgevende kruizen en speakermuren waarmee ze toerden rond † (2007), het debuut dat Justice vestigde als de rocksterren van de dancewereld door funkbassen te koppelen aan extreem overstuurde synths. Afgelopen april verscheen het vierde album Hyperdrama, en dat was verrassend sterk. Vanavond vouwen ze al die oude en nieuwe muziek op vernuftige wijze aan elkaar, door ze op te knippen en in flarden weer aan elkaar te plakken tot eigenwijze mash-ups. Zo staat Kevin Parker (Tame Impala), gastvocalist van het nieuwe liedje ‘One Night/All Night’, op ‘D.A.N.C.E.’ (2007) te wiegen. De zwierende disco-funk van ‘Safe And Sound’ (2016) komt via neurotische acid weer uit bij de sterke nieuwe song ‘Neverender’. Al die liedjes worden als laatste song wéér tot een totaal andere cocktail geschud. Heel sick ook, dat gabberblokje. En oh, had je al gezien dat de lichten caleidoscopisch oplichten iedere keer dat Kevin Parker over het veld schalt?

Daaronder staan Gaspard Augé en Xavier de Rosnay zelf aan drie tafels waarop hun gear uitgestald is, de een strak in het pak, de ander in leren cowboy jack, terwijl die LED-schermen af en toe als een laag plafond boven hun hoofden komen te hangen. Rockstar vibes dus, al helemaal wanneer ze na de toegift naar de barriers lopen en dik vijf minuten lang handjes komen schudden met de fans. Big headliner energy, je hebt het of je hebt het niet.

Voor meer Best Kept Secret 2024 check je ons uitgebreide dossier.  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12