3voor12 Utrecht

Financiële ondersteuning voor EKKO en De Helling

Ook FLUOR krijgt geld uit de Podia Covid-19 regeling

EKKO en De Helling krijgen daadwerkelijk financiële ondersteuning om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden. Dat blijkt uit een bekendmaking van het Het Fonds Podiumkunsten van gisteren. Een kleine maand geleden meldden we al dat beide poppodia alsnog in aanmerking kwamen voor een rijksregeling om vitale onderdelen in de culturele infrastructuur in stand te houden (de Podia Covid-19 regeling). Op dat moment was echter nog niet zeker of het beschikbare budget voldoende was om alle aanvragen uit het hele land te kunnen honoreren.

Eén van de voorwaarden voor toekenning was dat gemeente en/of provincie het bedrag tenminste zouden verdubbelen. Zoals wij in ons vorige bericht schreven hebben gemeente en provincie Utrecht dat ook toegezegd. Aan De Helling is €90.981 uit de rijksregeling toegekend, maar door de bijdrage vanuit gemeente en provincie krijgt het podium €181.961. EKKO krijgt €132.502 van het rijk en in totaal €265.005. Naast deze beide podia wordt ook het Amersfoortse FLUOR ondersteund met €73.341 (en meer dan €146.000 in totaal) en TivoliVredenburg met €1 miljoen (totaal €2 miljoen).

De Podia Covid-19 regeling is een onderdeel van de 300 miljoen euro die het kabinet als steunpakket aan de culturele sector beschikbaar heeft gesteld om de COVID-19 crisis het hoofd te kunnen bieden. 112 instellingen hebben een beroep gedaan op de regeling, waarvan het Fonds Podiumkunsten er 96 heeft gehonoreerd. Het maximale bedrag van 29 miljoen is niet volledig benut. Dit komt onder andere doordat er minder is aangevraagd dan er beschikbaar was, sommige aanvragen niet aan de voorwaarden voldeden of de (mede-)financiering door gemeente en/of provincie lager uitviel.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12