3voor12 Zeeland

Dispelled wint voorronde Metalbattle in Terneuzen

Klaïton speelt tot bloedens toe

Jaarlijks keert de voorronde van de Metalbattle terug naar De PIT in Terneuzen. De Metalbattle is (volgens henzelf) Nederlands eerste landelijke bandcontest die gericht is op metalbands in de breedste zin van het woord. De winnaar van deze voorronde gaat door naar de halve finale in Baroeg, Rotterdam. De uiteindelijke winnaar mag spelen op Wacken Open Air.  

De stonerrockers van Urban Graveyard openen de avond. De band speelde vorige week nog hun headlinershow in ’t Beest te Goes. Later vanavond staan ze weer in Gebouw-T voor de T-strijd. Het lijkt er op dat ze hun energie opsparen voor later op de avond. Nu komt het wat mat over, terwijl er echt meer inzit. Bloedhond mag daarna de bühne betreden. De band vindt zichzelf te klein op dit podium en speelt daarom op de zaalvloer, wat de interactie met het publiek een flinke boost geeft. Het is een grote bende, geen touw aan vast te knopen, maar al met al wel een prima kanshebber als winnaar van de avond.

Groove metalband Dispelled presenteert vanavond het eerste album ‘The Box’. In twee jaar tijd is deze driemansformatie flink gegroeid tot een heuse metalband. Muzikaal is het wel aardig, al valt men wel in herhaling en is het eerder saai dan boeiend. Ook de badeendjes op het podium zetten vraagtekens bij de band, gezien hun ruige voorkomen. Zonder enige uitleg zijn deze badkamer-accessoires misplaatst. Laatste deelnemer Distinguished gooit het over een andere boeg. De band trakteert het publiek op een halfuurtje instrumentaal progressief gitaargeweld. Laagje voor laagje en heel precies gaat de band te werk. Een echte show maken de heren er niet van, al doet de muziek het werk wel.

Als afsluiter speelt death-metalband Klaïton. Opvallend in hun set is als de zanger zijn microfoon dusdanig hard tegen zijn voorhoofd slaat dat het bloed eruit loopt.
De winst is vanavond voor Dispelled. Distinguished is een goede tweede en Bloedhond gaat naar huis met een derde plaats.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12