FAQ FAQ

3voor12 Zeeland is hét crossmediale muziekplatform van de provincie Zeeland en de gemeenten Goerree-Overflakkee en Bergen op Zoom. Naast een site vol reportages, interviews, recensies, tips en andere muzikale verhalen, hebben we jaarlijks een Clubavond.

Mail nieuwtjes, tips en andere berichten naar info@3voor12zeeland.nl. 3voor12 Zeeland is altijd op zoek naar gemotiveerde redactieleden. Mail een motivatie naar ons en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat is 3voor12

3voor12 is het multimediale platform voor popmuziek van de VPRO. In bijna twintig jaar tijd is 3voor12 uitgegroeid van underdog tot het belangrijkste alternatieve popplatform van Nederland. 3voor12 maakt radio en tv, is een online muziekmagazine, neemt bijzondere sessies op en doet verslag van alle belangrijke muziekfestivals: van Pinkpop tot Lowlands, van WOO HAH! tot LeGuessWho en van Amsterdam Dance Event tot Best Kept Secret. Jaarlijks reikt de redactie de 3voor12 Award uit aan het beste Nederlandse album en wordt in december op NPO 3FM afgeteld naar 3voor12’s Song van het Jaar.

Wat is 3voor12 lokaal

Wie zit er beter op de popscene van een stad dan lokale muziekliefhebbers zelf? Al bijna vijftien jaar lang doen vrijwilligers van 3voor12 lokaal verslag van alles wat in hun regio gebeurt.

Op 1 oktober 2003 werd het startschot gegeven voor 3voor12 den haag, snel gevolgd door o.a. 3voor12 utrecht en groningen, om langzaam uit te breiden over het gehele land. De VPRO bouwt de sites en zorgt voor technische ondersteuning, lokale vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de redactionele invulling.

nu op 3voor12