3voor12 Utrecht

Bitterlemon wint de Kei van Amersfoort 2021

Alternatieve pop/rock-band laat sterk eigen geluid horen

Na een spannende strijd heeft Bitterlemon afgelopen vrijdag de titel ‘Kei van Amersfoort 2021’ gewonnen. In de finale liet de alternatieve pop/rock-band de leden van The Scurfies (pop/rock/ska/punk), Rioná (hardrock) en Five Minute March (rock) achter zich.

Na een gedwongen pauze van twee jaar door corona, kunnen Amersfoortse bands eindelijk weer strijden om de felbegeerde titel ‘Kei van Amersfoort’. Meerdere voorrondes leverden vier finalisten op die in poppodium FLUOR verkozen kunnen worden tot de beste band van Amersfoort. Een prijs die eerder werd gewonnen door acts als Aaumffie, Project Bongo en Bricked Out.

De zeskoppige band The Scurfies trapt de avond af met een energiek optreden. De band zet meteen de toon door het publiek te laten zakken en mee te laten springen op hun muziek met de herkenbare saxofoon. Daarna is het de beurt aan Rioná. De hardrockband, waarvan twee van de drie bandleden overduidelijk broers zijn, spelen naast eigen werk ook een fraaie cover van ‘Killing In The Name’. Na Rioná is het tijd voor Bitterlemon. De band zet een uitstekende show met een sterk eigen sound neer, waarvan het publiek duidelijk geniet. Het slotakkoord is voor het stevig rockende Five Minute March. De bandleden verbouwen nog even de tent, met enkele moshpits tot gevolg.

De sfeer is tijdens alle optredens uitgelaten en het is duidelijk dat de bands niet alleen zijn gekomen. Alle bands kunnen rekenen op de aanwezigheid van een vaste fanschare. Er zijn zelfs enkele fans in een The Scurfies T-shirt aanwezig. Er wordt veel gedanst en meegezongen, en aan het einde van de avond vooral in spanning gewacht op de uitslag.

Rond 23.00 uur komt de jury onder luid gejuich van het publiek het podium op. De driekoppige jury moet uit de vier bands de beste kiezen. Dat is lastig met zo veel verschillende genres, of zoals de jury het zelf verwoordt: “Het is appels met peren vergelijken”. Nadat alle bands tips en tops hebben gekregen, is het tijd voor de uitslag. Wie wint de Kei van Amersfoort 2021? “Bitterlemon!”, klinkt er door de zaal. De bandleden springen een gat in de lucht en geven elkaar op het podium een grote omhelzing. Tijdens de bedankspeech komen ze door de blijdschap nauwelijks uit hun woorden. De winst levert Bitterlemon live recordings, een fotoshoot en nog heel veel andere kansen op. Van deze band gaan we dus nog veel horen!

Gezien: finale Kei van Amersfoort met The Scurfies, Rioná, Bitterlemon en Five Minute March, vrijdag 17 juni 2022 @ FLUOR, Amersfoort

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12