Vicious Rumors nog steeds gepassioneerd en messcherp in Little Devil

Lord Volture en SkullSuit adequate toonzetters

Wouter de Waal ,

Sloot Vicious Rumors enige jaren geleden Mario’s Metal Meeting II al op voorbeeldige wijze af in 013, afgelopen zondag bewees de band rond gitarist Geoff Thorpe tijdens een wederom door Mario georganiseerde bijeenkomst nog altijd tot de absolute top van de heavy en thrash genres te behoren.

LORD VOLTURE
Het bal wordt reeds in de namiddag geopend door het in deze contreien inmiddels overbekende Lord Volture, dat met een overtuigend gebrachte, vakkundige pot heavy metal de handen al aardig op elkaar weet te krijgen. De liefde voor Judas Priest toont zich duidelijk in de houding en het stemgeluid van de frontman en de epische opbouw van de nummers, maar dat is allerminst storend. Naast de capriolen van de met een ruim bereik gezegende zanger zijn ook de escapades van de beide gitaristen een belangrijke troef van deze band, die een goed doortimmerd geluid laat horen: alleen de immer luide drums detoneren een beetje tijdens de sporadische rustige passages. Aangezien men zich bewust is van het feit dat men de laatste jaren heel wat keren in Little Devil te zien is geweest, zorgt men met het zelden gespeelde ‘Celestial Bodies Fall’ ook nog voor een aangename verrassing in de set. Een geslaagd begin van de dag.

SKULLSUIT
Vervolgens kan het Limburgse SkullSuit aan de bak om de aanwezigen te vergasten op een wat woester geluid. Hoewel enkele kleine technische problemen en katers van de vorige dag de band enigszins parten spelen, lukt het de heren al met al toch heel aardig om hun eigenzinnige mix van groove en thrash metal met een snufje Danzig over het voetlicht te brengen. De zwarte ‘suits’ zonder mouwen die alle bandleden dragen, zorgen daarbij voor een passende visuele aanvulling op de muziek, die ook nooit weg is. Samen met de vorige groep definieert deze band ruwweg het muzikale speelveld waarin de hoofdact opereert, en zet aldus heel adequaat de toon voor het optreden van de Amerikanen.

VICIOUS RUMORS
Geoff Thorpe en consorten vormen immers al vele decennia de ontbrekende schakel tussen traditionele heavy en Bay Area thrash metal. Hoewel de band in de loop der jaren talloze bezettingswisselingen heeft gekend, toont de band zich ook vandaag weer heel strak en hecht, en wat nog belangrijker is: ontembaar enthousiast. In hoog tempo werkt de band zich door een heel arsenaal aan oude en nieuwe krakers als ‘Soldiers Of The Night’ en ‘Let The Garden Burn’, mede mogelijk gemaakt door de bassist van vaderlands heavy metal voertuig Martyr, die zijn instrument voor de gelegenheid aan zijn door diefstal gedupeerde Vicious Rumors collega ter beschikking heeft gesteld (bij wijze van dank mag hij nog even het dertigste verjaardagsfeest van zijn band, 8 september in Tivoli, onder de aandacht te brengen). De stemming zit er ook bij het publiek meteen uitstekend in, en zo zwepen band en bezoekers elkaar op tot het concert met ‘Down To The Temple’ en toegift ‘Don’t Wait For Me’ tot een spetterende conclusie komt, waarbij zanger Brian Allen zich nog even door de zaal laat dragen. Een klassieke performance, die onomstotelijk aantoont dat dit combo ook anno 2012 nog op de toppen van zijn kunnen is. We zien nu alweer reikhalzend uit naar het volgende bezoek van de band aan deze stad.