Weekoverzicht

Week 4 [20-01 t/m 26-01]

Tekst: redactie ,

In het weekoverzicht vind je alle interessante nieuwtjes met betrekking tot muziek in Rotterdam, Dordrecht en Gouda!

- Het Metropolis Festival krijgt een nieuwe programmeur: Joey Ruchtie. Deze 35-jarige blijft naast Metropolis ook Rotown, Motel Mozaique en Eurosonic/Noorderslag programmeren. Ruchtie vervangt Marcel Haug en Niels Post. Die laatste kondigde afgelopen zomer zijn vertrek al aan, Haug blijft wel betrokken bij het festival. Klik hier voor meer info.
 
- In het weekend van 17 januari vond het Eurosonic Noorderslag plaats in Groningen. Hier waren veel talenten uit Zuid-Holland te vinden, zoals de afro-Caribische dance groep KiT, de poprockband HeavyLight, de drum 'n bass act The Hard Way en de rapgroep Broederliefde. De eerste namen gingen het goed af, maar de laatste wat slechter.
 
- Tijdens de uitreiking van The Hague International SingerSongwriter awards in de Supermarkt in Den Haag, won de Rotterdamse Linda Kreuzen dé award van de avond. Ze won de award voor 'The best singer songwriter of the year'. Zie hier de clip van haar nummer 'Run Run Run'.
 
- Er kwamen nieuwe namen op de line-up van Scumbash naar buiten, dat 22 februari plaatsvindt in de van Nellefabriek in Rotterdam. Scumbash is georganiseerd door Schorem kappers en het is de bedoeling dat het de Rotterdamse equivalent van Speedfest in Eindhoven gaat worden. Dit jaar is de eerste editie met onder andere Batmobile, Exploited en The Toy Dolls. Check hier de gehele line-up!
 
- Rooie Waas presenteert de nieuwe plaat pas 2 februari in WORM Rotterdam, maar de plaat stond deze week al op de 3voor12 luisterpaal.
 
- Jazzpodium BIRD heeft het Malinese Tamikrest gestrikt voor een optreden. 19 februari spelen de woestijnpunks hun bloedhete Saharah Boogie onder de boogjes. Mis het niet!
 
- 22 januari ging het Internationale Film Festival van start in - hoe kan het ook anders - Rotterdam. Op donderdag 23 januari brachten VPRO en het IFFR het beste van de nacht samen in een muziekavond die werd geprogrammeerd door 3voor12. Klik hier voor het foto-overzicht.