Joey Ruchtie (o.a. Rotown) nieuwe programmeur Metropolis Festival

Marcel Haug blijft aan als bestuurder

Robin van Essel ,

Joey Ruchtie (35) is de nieuwe programmeur van Metropolis Festival in het Zuiderpark. Hij blijft naast Metropolis ook Rotown, Motel Mozaique en Eurosonic/Noorderslag programmeren. Ruchtie vervangt Marcel Haug en Niels Post. Die laatste kondigde afgelopen zomer zijn vertrek al aan, Haug blijft wel betrokken bij het festival.

In het bericht van Metropolis geeft Joey Ruchtie aan dat het festival zich onder zijn hoede zal blijven richten op nieuwe muziek: “Ik ben ontzettend enthousiast om een bijdrage te leveren aan het festival. Mede dankzij het voortreffelijke werk dat Marcel en Niels afgelopen jaren hebben afgeleverd, kom ik momenteel in een gespreid bedje terecht. Eentje met focus op nieuwe muziek, wat geheel in mijn straatje ligt.”

Metropolis heeft een naam hoog te houden als het aankomt op het boeken van toekomstige grote namen. In het verleden speelden onder andere The Strokes, The Black Keys, The Prodigy en The XX op het festival, nog voordat ze wereldwijd doorbraken.

Marcel Haug blijft aan als bestuurder van de stichting achter Metropolis, dat afgelopen jaar zijn 25e editie vierde. In 2014 vindt het festival plaats op 6 juli, wederom in het Zuiderpark naast AHOY. De organisatie maakt de eerste namen op het affiche bekend in mei.