Succesvolle eerste editie PopUp 010

Direct wordt duidelijk waarom een initiatief als PopUp 010 nodig is

Tekst en Foto's: Leonie Poot ,

Rotterdam is weer een mooi initiatief rijker. PopUp 010. Geheel in lijn met het pop up concept van winkels, eetzaakjes en koffiezaken organiseert PopUp 010 concerten op verschillende locaties. De eerste editie vindt plaats in Posse Espressobar (prima koffie !!) op Katendrecht.

Het is een mooi teken; een uitverkocht evenement wat haar eerste editie nog moet beleven. Dit geeft blijk van vertrouwen bij het publiek in het concept en de organisatie. Het programma voor vanavond belooft in ieder geval veel moois. Het concept van PopUp 010 is twee acts, beide semi-akoestisch met de verdeling dat het voorprogramma een lokale act is en het hoofdprogramma een wat bekendere act uit binnen –of buitenland.

Vanavond trapt Crying Boys Cafe af met een geweldige set. Direct wordt duidelijk waarom een initiatief als PopUp 010 nodig is want meermalen hoort ondergetekende om zich heen de woorden “wat een geweldige band” en “kende jij ze eigenlijk?”. Het eerste album van Crying Boys Cafe moet nog uitkomen maar voor de ongeduldige onder ons; de demos zijn op soundcloud te vinden. Zanger Jasper Hupkens zegt inspiratie te vinden bij artiesten als Alan Lomax’, Talking Heads en Panda Bear.

De tweede act van vanavond is speciaal uit Londen overgekomen. Stephen Ellis, beter bekend als frontman van de band Revere. Wie Revere kent weet dat deze band normaal uit heel wat meer personen bestaat dan zanger Ellis. Vanavond een ingetogen set wat mooi aansluit bij de gedachte achter PopUp 010. Ellis speelt covers waaronder een prachtige uitvoering van Love Will Tear Us Apart, zingt wat shanties (om zijn baard te verantwoorden, zo zegt hij zelf), en stelt ook Revere fans niet teleur met The Escape Artist en Maybe In Time.

Voorafgaand en tussen de optredens door worden er plaatjes gedraaid, worden er biertjes genuttigd en overal zie mensen aan elkaar voorgesteld worden. PopUp 010 zit tussen een groot uitgevallen verjaardagsfeest en een concert in, het trekt een enthousiaste groep mensen die het misschien nog niet eens zoveel uitmaakt wie er speelt maar vieren dat er iets speelt.

Voor de mannen van PopUp 010 volgt nu de uitdaging deze zeer geslaagde editie opvolging te geven. De datum staat vast op 31 januari, de kaartverkoop is begonnen, de locatie en artiest zijn nog niet bekend, maar zo schijn je in deze tijden een goeie buzz te creëren rondom je evenement! Tot dan.