Muzikantendag on Tour 8 juni in LantarenVenster Muzikantendag on Tour 8 juni in LantarenVenster

Leer de fijne kneepjes van professionals

, Redactie 3voor12 zuid-holland

Muzikantendag on Tour 8 juni in LantarenVenster

Leer de fijne kneepjes van professionals

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Op zaterdag 8 juni komt de Muzikantendag naar LantarenVenster in Rotterdam. De Muzikantendag biedt diverse workshops en masterclasses over de zakelijke en artistieke kanten van het muzikantschap. Aanwezig zijn onder meer Perquisite, Joep Pelt, Reyn Ouwehand, Tim Knol en vertegenwoordigers van onder meer 3FM, De Wereld Draait Door, Radio 2 en Agents After All. Racoon geeft een workshop productie.

Reyn Ouwehand (Kane, De Staat en Mister and Mississippi) gaat in op de fijne kneepjes van het produceren. En Tim Knol vertelt over het schrijven van een liedje. Taalcoach Buffi Duberman geeft een workshop Engels om uit te leggen wat er fout is aan “3 A.M. in the morning” en “you make my skin crawl”.
In Het Managersforum vertellen onder meer Martijn Crama (Krach), Andries van Wieren (Dope D.O.D. en Daily Bread) en Aram Haagsman (Yori Swart, Maison du Malheur) over de doorbraak van hun artiest en hun rol daarin. Ervaren boekers en agenten gaan in op de vraag hoe je een succesvolle buitenlandse tour opzet.

Racoon
Racoon, net gekroond met meerdere 3FM Awards, geeft een workshop compositie in Rotterdam. Dankzij de single Love You More, een liedje waarvoor Crowded House zich niet zou hoeven schamen, traden de Zeeuwse muzikanten opeens uit de schaduw van hun immens populaire provinciegenoten Bløf. Het album Liverpool Rain stond vorige zomer op nummer 1 in de album top 100.

Geld verdienen
Ruim aandacht wordt besteedt aan het verdienen van geld met je muziek. Perquisite en Joep Pelt geven een workshop over de ondernemende muzikant en op welke creatieve manier je geld kunt verdienen. Verder is er een panel over hoe je je muziek op Spotify en iTunes krijgt als je een plaat in eigen beheer uitbrengt. En komt er eenmaal geld binnen, waar moet je dan op letten? Vertegenwoordigers van Buma en Sena geven samen met Perquisite een overzicht van de verschillende inkomstenbronnen die er zijn voor muzikanten en hoe je als muzikant kunt leven van je muziek.

Feedback op demo’s
Laat je demo beoordelen in het afsluitende demopanel waar Jasper van Vugt (OOR), Tijs van Liemt (3FM/Serious Talent), Arjan de Ruiter (Radio 2), Ilana Goldstoff (Dox Records), Maarten Middendorp (Agents After All) en Flip van der Enden (Conservatorium van Amsterdam/Pinguin Radio) voor een volle zaal demo’s bespreken.
Voor wie persoonlijke feedback wil, is er het demospreekuur. Met onder meer vertegenwoordigers van Radio 2, Dox Records, Rock ‘n’Roll Highschool, Nu.nl, Top Notch, OOR, Sony en Agents After All. Inschrijven voor het demospreekuur kan op de dag zelf, vanaf de opening. Vol is vol, dus kom op tijd. Op de site www.muzikantendag.nl wordt bekend gemaakt welke professionals deelnemen aan het demospreekuur.

Kaartverkoop
Kaarten kosten €10,- en zijn vanaf nu te koop via www.ticketmaster.nl of via de bekende voorverkoopadressen. Voor leden van Buma en Sena zijn de kaarten gratis. Aanmelden kan via www.bumastemra.nl of www.sena.nl.

Over de Muzikantendag On Tour
De Muzikantendag is hét evenement voor muzikanten die hun demo willen pluggen, hun netwerk willen uitbreiden en meer informatie willen over diverse aspecten van het muzikantschap. De dag bestaat uit een beproefd recept van workshops, masterclasses en panels met vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie.
De Muzikantendag on Tour wordt gepresenteerd door Buma en Sena. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, 3FM Serious Talent, POPGroningen, Simplon, met medewerking van Interface Magazine en Musicmaker.
www.muzikantendag.nl

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam