Wie wint die felbegeerde plek op podium Wantijpop

Finale Band Boost zaterdag 1 juni in Bibelot

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Na vier voorrondes en een halve finale is het tijd om te gaan strijden voor de eerste plaats. Deze strijd wordt gevoerd door vijf acts, in verschillende genres, op de Power Stage van Bibelot in Dordrecht. De winnaar gaat er met o.a. een optreden op het Popcentrale Poppodium van Wantijpop en studiotijd in de Prosound Studio vandoor. Eerdere winaars van deze contest zijn The Death Letters, Meet the Storm en The Brave. De finalisten van dit jaar stellen zich kort voor.

Eve’s Fall

Eve’s Fall is een metalband opgericht in 2011 door leden uit verschillende hoeken van het muzikale spectrum. Deze door popmuziek beïnvloedde band maakt een sprankelende mix van catchy, zware muziek, die voor iedereen toegankelijk is. Liesbeth Cordia, bekend om haar finaleplek in de SoundMixShow, neemt met haar heldere stem het voortouw in de band. Sinds deze talentenjacht is ze behoorlijk gegroeid en klaar voor het echte werk. Naast haar staan (ex)leden van Bullerslug, Malkovich, The Bullfight en Annatar, die het podium hebben gedeeld met bands als Epica, Suffocation, After Forever en Trail of Tears. Verder hebben zij op festivals als Zwarte Cross en Vlietpop gespeeld. Samen met een getalenteerd team bestaande uit producer Djuri Boot en sound engineer Dave Schinkel, bekend van Live Surround Sound, worden de laatste stappen gezet om het eerste full-length album uit te brengen in het begin van 2013. Na de eerste paar succesvolle try-out optredens om dit album te promoten is de band nu klaar voor de grote podia!

Shrude

Onbegrensd, creatief en ‘laid back’. Dit is waar Shrude voor staat en wilt uitstralen. Dansbaar en laid back zijn dan ook termen die vaak voorkomen in de repetitieruimte. Dansbaar, maar wel afgewisseld met harde riffs en beukende drums. De stijl is vergelijkbaar met die van Queens of the Stone Age en soortgelijke rockbands. Denk aan slangenleren laarzen, Amerikaanse muscle cars, de woestijn en zonnebrillen, en je hebt Shrude.

The Deep

De band is opgericht in 2011 in Ridderkerk en bestaat uit Niels van Kessel (zang/gitaar), Laszlo Pieper (bas) en Ernst-Jan Buijs (drums). The Deep kan het best geplaatst worden onder het genre Alternative Rock. Bands als Muse, Foo Fighters, Nirvana en The Gazette hebben de muziekstijl beïnvloed. De nummers hebben een dynamische opbouw van gevoelige coupletten tot energieke refreinen en blazende rock riffs. Dus muziek met diepgang en genoeg energie om je uit te kunnen leven.
 

Grant

Nederland is weer een Soul/Motown act rijker! Eind 2011 werd er binnen de Rotterdamse Popacademie een nieuwe band geformeerd die we nu kennen als Grant. Jared Grant en zijn kompanen halen de mosterd uit die geweldige tijd in de jaren '70, en steken het in de meest moderne jas die we alleen vandaag de dag kennen!

Na een aantal zeer goed ontvangen optredens gaat Grant binnenkort een EP releasen, en de wijde wereld in. En dit doet Grant in de bezetting van:Ruud van Halder op gitaar, Rik van der Ouw op bas, Maurice Slot op drums, Thijmen Oberink op toetsen, De knetterende blazersectie wordt verzorgd door Tom Leeuwenburg op tenorsax, Dennis te Woerd op altsax, Bram Kool op trompet.
 

My Worst Case Scenario

Een 4 koppige, energieke Post-Hardcore band, met catchy riffs, harde gitaren en hier en daar composities om bij weg te dromen. Afwisselend met screams en clean vocals, zorgen zij ervoor dat de muziek, niet alleen instrumentaal maar ook vocaal een dynamisch geheel vormt.
 

Wanneer: zaterdag 1 juni 2013, aanvang 20:30uur
Waar: Bibelot Dordrecht
Entree: 3,40 euro