Win kaarten voor Bettie serveert

Vrijdag 10 mei in de Kroepoekfabriek

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

We mogen kaarten weggeven voor het optreden van Bettie Serveert in de Kroepoekfabriek. Eerder dit jaar bracht de band hun tiende plaat Oh Mayhem! uit. Bij een nieuwe plaat hoort ook een tour, waar Vlaardingen dus ook aangedaan wordt.

De avond zal worden geopend door de Haagse singer- songwriter Dyzack.
Dyzack timmert al ruim tien jaar aan de weg en maakte in die tijd zes albums, speelde overal waar hij werd uitgenodigd in binnen- en buitenland en won menig popprijs.

Bettie Serveert, vernoemd naar de Nederlandse tennisser Bettie Stöve, werd in 1991 opgericht. Enige tijd later kwam het eerste album ‘Palomine’ uit, onder de hoede van 4AD Records. In 1995 bracht de band haar tweede album ‘Lamprey’ uit, dat door muziekkrant Melody Maker als ‘most tangled, desolate, real life guitar sound of the year’ werd uitgeroepen, en daarnaast ook nog eens de BV Popprijs ontving. Een tijd van veel touren volgde, met artiesten als Superchunk, Jeff Buckley en Counting Crows, en begin in 2000 haar eigen label, genaamd ‘Palomine Records’. Met Palomine Records produceerde Bettie Serveert tot nu toe nog maar liefst zeven heerlijke albums en tourde zij door heel Noord Amerika en Europa. En dan is er nu, in 2013, weer een nieuw album. Het tiende! ‘Oh Mayhem!’ is het levende bewijs dat Bettie Serveert energieker is dan ooit!

Support is Dyzack, een eenmansband van de Haagse Erik Hofland die wordt gekenmerkt door explosieve gitaarriffs en melancholieke zang. Dyzack timmert al ruim tien jaar aan de weg en maakte in die tijd zes albums, speelde overal waar hij werd uitgenodigd in binnen- en buitenland en won menig popprijs. Hofland schreef verder muziek voor theatergroepen, wat gezien het filmische karakter van zijn muziek niet vreemd is.

Zijn laatste plaat ‘This Mangy Soul’ kwam uit in 2012. De muziek op dit album neemt je mee in een bizarre droom die hij had over zijn overleden vader. Niet zomaar een man met een gitaar dus! Momenteel is Dyzack bezig met een nieuw album dat komende zomer verschijnt.

Wil je kans maken op een setje van twee kaarten, geef dan antwoord op de volgende vraag:

In welk jaar speelde Bettie Serveert op Pinkpop?

Mail je antwoord, voor donderdag aanstaande, naar prijsvraag@3voor12zuidholland.nl en misschien sta je vrijdag aanstaande in de Kroepoekfabriek