Tips van de week

Albumpresentaties Wolf in Loveland en Orlando

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

De komende dagen is er weer een hoop te doen in de regio. Hieronder een overzicht van een aantal concerten die je zeker niet mag missen. Orlando en Wolf in Loveland stonden samen geprogrammeerd tijdens een van onze clubavonden en presenteren nu hun debuutalbum in respectievelijk Rotown en de Unie. Meneer van Dalen stond ook al eens op onze clubavond en sluit aanstaande zaterdag de mini-editie van het Hollandse Kost festival af. Genoeg reden om niet thuis te blijven dus!

Wolf in Loveland albumpresentatie

Eén van de meest opvallende nieuwkomers in de Rotterdamse popscene is zonder twijfel Wolf In Loveland. De formatie won vorig jaar nog de Grote Prijs van Zuid-Holland en heeft inmiddels een levendige gemeenschap aan opkomende muzikanten om zich heen gebouwd. Drijvende kracht achter het collectief is Jan Minnaard, een jonge singer-songwriter van Zeeuwse origine, wiens ontwapenende folksongs bijzonder vitaal voor de dag komen. Alhoewel sober en verstild in aanzet hebben zijn luisterliedjes juist op het podium een meeslepende uitwerking. Fraaie harmonieën gaan gepaard met kleurrijke arrangementen, dat zelden onderdoet aan het werk van buitenlandse collega’s als Iron & Wine, José González en Angus & Julia Stone. Vanavond vieren we de release van het officiële debuutalbum van Wolf In Loveland.

Wanneer: donderdag 14 maart, 21uur
Waar: De Unie Rotterdam
Toegang: gratis

 

 

Nicole Willis & The Soul Investigators

Nadat Nicole Willis bekendheid verwierf als frontvrouw van de New Yorkse acid jazzgroep Repercussions en door haar samenwerkingen met Curtis Mayfield, Leftfield en The The ging ze een samenwerking aan met het funkcombo The Soul Investigators. Het resultaat, ‘Keep Reachin’ Up’ uit 2005, werd meer dan positief ontvangen: de track ‘Feeling Free’ werd door Gilles Peterson uitgeroepen tot Track of the Year en het titelnummer werd gebruikt in Obama’s laatste verkiezingscampagne. De opvolger ‘Tortured Soul’ is net uitgekomen, ervaar de live-weergave ervan in BIRD!

Waar:Bird Rotterdam

Wanneer: vrijdag 15 maart, 21:30 uur
Toegang: 16 euro

 

Hollandse Kost Festival - Mini editie

Deze mini editie vindt plaats in de intieme setting van de Unie en staat in het teken van nieuwe opkomende Nederlandstalige acts. Deze avond treden Mensenkinderen, Clean Pete en Meneer van Dalen op.

Mensenkinderen is Anderson-zanger Bas van Nienes. Hij wilde zijn hele muziekcarrière op een laag pitje zetten; iets nieuws beginnen na het intensieve touren met Anderson. Als ode aan zijn Vaderland knutselde Bas onder de naam Mensenkinderen een album vol Nederlandstalige popjuweeltjes in elkaar. 16 maart zal Bas solo voor ons optreden. www.mensen-kinderen.nl

De Maastrichtse tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven zijn Clean Pete en maken melancholische muziek met een knipoog. Zij stonden afgelopen jaar in de finale van de Grote Prijs van Nederland en verzorgden voorprogramma’s voor onder andere Lucky Fonz III, The Kik en Anne Soldaat.

De avond wordt afgesloten door de Rotterdamse band Meneer van Dalen. Met hun Nederlandse teksten over twijfel en angst helpen zij ‘Meneer van Dalen’ antwoord te vinden. Zij maken muziek zoals zij denken dat het moet, niet weggestopt in een zogenaamd hokje.

Waar: De Unie Rotterdam
Wanneer: Zaterdag 16 maart, 20:00 uur
Toegang: 8 euro
 

Orlando

Afgelopen zomer maakten we voor het eerst kennis met de fijnzinnige klanken van Orlando. Ooit begonnen als ‘het wilde blazersplan’ besloot zangeres Tessa Douwstra hiermee haar Codarts eindexamen in Rotown. Vanaf toen begon het balletje echter pas goed te rollen. De formatie bleek één van de meest succesvolle acts tijdens de Popronde, terwijl Eric Corton geen kans onbenut laat om zijn bewondering voor de band te uiten. Inmiddels ligt het debuutalbum The Early Warning Company op de planken en tuimelen critici over elkaar heen met superlatieven.

Waar: Rotown
Wanneer: zondag 17 maart, 21:30 uur
Toegang: 8 euro

Revolution in B-Minor

Alles begint met een naakte songstructuur. Of het nu een vuige rocksong is, orkestrale soul, freakende folk of een beukende hiphoptrack: aan de basis staat de optelsom van de akkoorden, de melodie en het refrein. Revolution in B-Minor presenteert in een intieme setting artiesten die hun nummers weer uitkleden en terug gaan naar de basis van hun songs. Zonder opsmuk van extra instrumenten en computers, slechts begeleid door maximaal één muzikant, nemen zij de luisteraars mee terug naar het punt waar alles begon. Het liedje.

Waar: BIRD Rotterdam
Wanneer: Donderdag 21 maart 2013, 21:30 uur
Toegang: 6 euro