Red Ear 2013: Secrets of the Pier

Festival met gedurfde muziek

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Festival voor avontuurlijke muziek: 19 t/m 21 april, Wilhelminapier, Rotterdam. Doel van Red Ear is het avontuur in muziek op nieuwe plekken in Rotterdam te laten horen. Zodat je met frisse oren naar muziek kunt luisteren. Red Ear: een weekend uitwaaien met nieuwe klanken.

De Wilhelminapier Rotterdam, ooit symbool voor aankomen en vertrekken van reizigers overzee, bestaat uit adembenemende architectuur en culturele podia als LantarenVenster, LP2 en Hotel New York. Tijdens Red Ear 2013 klinken nieuwe klanken op de pier. Met een gewaagde programmering trakteert Red Ear de luisteraar op een avontuurlijke muziekbelevenis ofwel: op rode oortjes.

Muziekliefhebbers van jazz, modern klassiek en elektronica kunnen hun hart ophalen en avontuurlijke muziek ontdekken. Een aantal hoogtepunten:

- Pantha du Prince & The Bell Laboratory, met muziek van hun nieuwe (en internationaal warm onthaalde) CD Elements of Light. Voor hun Europese tournee is Pantha du Prince een zeer succesvolle samenwerking aangegaan met het Noorse The Bell Laboratory – een performance op een 64- delig carillon in een intrigerende performance is het resultaat: hallucinerende muziek die uitdaagt tot dansen. Na uitverkochte shows in Londen en Berlijn is Pantha du Prince & The Bell Laboratory nu voor het eerst in Rotterdam te beleven!

- Steve Coleman & zijn band Five Elements met “spontaneous composition”. Deze saxofonist en oprichter van M-base verleidt je met muziek waarin hij de natuur als uitgangspunt neemt. Met een dagkaart voor vrijdag 19 april ontdek je naast zijn muziek ook Bureau of Atomic Tourism, sextet o.l.v. Teun Verbruggen met vrije improvisatie en strak samenspel met een perfect geoliede band.

- Secrets of the Pier, die ontdek je op de zondagmiddag tijdens 4 aansluitende concerten op diverse locaties op de Wilhelminapier. Met o.a. DoelenEnsemble, DoelenKwartet, Reinier van Houdt/Francisco López, Stian Westerhus, Bodurov trio ft. Theodosii Spassov. Het punt waarop iedereen samenkomt, is het slotconcert in LantarenVenster met de David Kweksilber Bigband met een feestelijk, zinderend muzikaal avontuur. Tijdens dit slotconcert van Secrets of the pier gaan onder meer de Red Ear opdrachtwerken van Florian Magnus Maier en Ned McGowan in première.

Wat: Red Ear
Wanneer: 19 t/m 21 april 2013
Waar: LantarenVenster & div. andere locaties, Wilhelminapier, Rotterdam
Kaarten: Dagkaart vrijdag (28 euro), Dagkaart zaterdag (40 euro), Dagkaart zondag (28 euro). Tevens losse kaarten & Festival Passepartout (75 euro).
Programma: www.redear.nl