Jazz op zondag met Zara McFarlane

Tekst: Winta Tefera Foto's: Hasslin Pro's ,

Zondagmiddag 24 maart geeft Zara McFarlane voor de tweede keer een show in Bird Rotterdam. Vorig jaar gaf ze als opkomend jazz artiest een optreden van haar debuutalbum Untill Tomorrow, die is uitgebracht onder het label Brownswood Recordings van Gilles Peterson. Dit is de man die geassocieerd wordt met carrières van artiesten als Erykah Badu, Roni Size en Jamiroquai.

In een lekkere volle Bird zit een gemixt publiek van verschillende culturen, jong en oud te wachten tot de jazzy middag kan beginnen.

De band zit klaar, Zara McFarlane wordt aangekondigd en het is showtime. Mijn verwachtingen waren hoog gespannen na een track gehoord te hebben via YouTube.

Met haar geheel eigen jazzy stemgeluid weet ze de tracks mooi over te brengen. Na het eerste nummer geeft Zara McFarlane aan dat haar album dit jaar nog zal uitkomen. Iets om naar uit te kijken!

Zara McFarlane wordt vergeleken met Jill Scott, Erykah Badu en Cassandra Wilson, maar toch heeft ze een geheel uniek stemgeluid.

Dankzij de begeleiding door jonge getalenteerde muzikantenis het een muzikaal genot en na elk nummer is het applaus meer dan verdiend.. Deze band wordt gevormd door een saxofonist, toetsenist, contrabasspeler en de drummer. Die laatste wordt door Zara McFarlane een aantal keer de belangrijkste persoon van de band genoemd.

Een nummer wordt Zara McFarlane alleen begeleid op de Fender Rhodes en dat isom bij weg te dromen. De stem van Zara McFarlane, gevolgddoor een piano solovan de toetsenist. Een twee uur durende set met een mix van rustige en dansbare nummers waar je bijna niet van stil kan blijven staan. Bestaande en nieuwe tracks, het smaakt naar meer jazz. Dansende Zara McFarlane en band weten het publiek elke keer weer te verrassen. Het pedaal van de toetsenist breekt, maar, zoals ze zelf zeggen, "The show must go on".

De laatste track is ingezet en Zara McFarlane sluit haar show af met het nummer Police & Thieves. Een mooie afsluiter van een jazzy zondag in Bird. Met de prachtige stem van Zara McFarlane, dansbare nummers en muzikaal goede tracks is het een geslaagde zondagmiddag.