Bevrijdingsfestival Zuid-Holland presenteert nieuwe namen

o.a. Half Way Station, HeavyLight, Mark Lotterman Band

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Nieuwe namen Erasmuspodium (mainstage) op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland zijn bekend en ook de invulling van het nieuwe Sena Talent Stage powered by Popunie Live met de finalisten van de Global Battle of the Bands wordt gepresenteerd! Het Bevrijdingsfestival biedt dit jaar op de nieuwe locatie Het (Euromast) Park een variatie aan muziekstijlen van rock, ska, hip hop tot elektropop.

De Belgische DJ met Turkse roots Merdan Taplak staat achter de draaitafels van het Bevrijdingsfestival, maar neemt ook zijn orkest van blazers en accordeonisten mee. De uit Iran gevluchte Sevdaliza vertelt haar levensverhaal in vorm van poëzie, spoken word en rap. Dubioza Kolektiv, een van de meest maatschappelijk betrokken bands in de Balkan, combineert zware teksten over tolerantie en vrede en een duidelijke afkeer van onrecht met vrolijke muziek! Bedoeld om te dansen en vooral mensen samen te brengen. Eerder bekend gemaakte namen waren Ambassadeur Dio, feest rock’n roll band Memphis Maniacs, Haagse bekenden De Kraaien en Funk grootheden Lefties Soul Connection.


Nederlandse halve finalisten van Global Battle of the Bands strijden op Bevrijdingsfestivals

De race om de hoofdprijs van 100.000 USD, een optreden in Thailand en een plaatopname met een internationale producer neemt serieuze vormen aan. De Nederlandse halve finalisten van de internationale bandcontest Global Battle of the Bands (GBOB) zullen op de Bevrijdingsfestivals Zuid-Holland en Den Haag strijden voor een finaleplek op 29 juni 2013.

Tijdens de halve finales, The Heats, op 5 mei in Rotterdam en Den Haag zijn de volgende bands geselecteerd om op het nieuwe podium van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland te spelen (Sena Talent Stage powered by Popunie Live): Half Way Station, HeavyLight, Mark Lotterman Band, Marty Graveyard & The Working Men, Phoenix City Retaliators, Pure The Artist, The Cosmic Carnival, We Sell Guns, Broncko en Daybroke. In Den Haag staan de finalisten: Atlantic Attraction, Fexet, Levi Silvanie, Kern Koppen, Piñata, Imi Rtist en June Noa. De bands zijn geselecteerd uit de bekende 2minutenshow van Pinguin Radio en wervingstrajecten van de twee Bevrijdingsfestivals. De jury kiest 5 mei acht bands die doorstromen naar de finale van GBOB Netherlands op 29 juni 2013 op de PopHotSpot in Den Haag.

Twee finalisten van GBOB Netherlands zijn al bekend: Twee winnaars van Grote Prijs van Nederland Flow&Co en Uber-Ich hebben een wildcard gekregen die hen rechtstreeks plaatst in de finale. De uiteindelijke winnaar van GBOB Netherlands treedt niet alleen de dag na de finale op tijdens het popfestival Parkpop in Den Haag, maar gaat ook met 37 winnaars uit andere landen door naar de internationale finale van GBOB in Thailand (januari 2014)!


Vrijheidspodium en Plein van de Vrijheid

Op het vrijheidspodium en het Plein van de vrijheid vindt weer een divers programma van debat, cabaret, kinderprogramma en verdieping plaats. Namen hiervoor worden binnenkort bekend gemaakt. Evenals de afsluiter van het gehele festival!