#MM13: Ondertussen op Plaza Mozaique

sfeerverslag vanuit epicentrum Rotterdams festival

redactie 3voor12 zuid-holland ,

Tijdens het festivalweekend is het Schouwburgplein omgetoverd tot Plaza Mozaique. Hier staat de gidsenbalie, waar vandaan verschillende gidsentochten starten. Maar ook zijn hier om het uur gratis sessies te bezoeken bij het 3voor12 podium. Gedurende het weekend houden we in dit artikel bij wat er allemaal gebeurt op Plaza Mozaique.

Quizzen met Quintis Ristie

Quintis Ristie, u kent hem wel van die reclame waarin hij rijst aan de man probeert te brengen. Tijdens deze editie van Motel Mozaique is de goedlachse Surinamer gevraagd om een quiz over Rotterdam te spelen met een aantal mensen uit het publiek. Met vragen over wat de bijnaam is van station Blaak tot wie de kapsalon heeft bedacht weet Quintin de lachers op zijn hand te krijgen.

Broken Brass Ensamble

Het zonnetje breekt voorzichtig door op Plaza Mozaique en het stroomt langzaam aan vol met festivalgangers, die onder het genot van een bakje koffie wakker worden na een geslaagde eerste avond. Om nog wat extra sfeer aan dit tafereel toe te voegen komt het Broken Brass Ensamble een aantal van hun nummers spelen. Dit Friese ensemble, bestaande uit 8 jonge muzikanten, speelt een combinatie van tradiotionale brass en andere uiteenlopende muziekgenres als balkan, funk, hiphop, bleus en fanfare. Heerlijke energieke muziek om de dag mee te beginnen. Dag 2 van Motel Mozaique is gestart!