Metropolis #25 jubileumuitgave via crowdfunding

Twin Forks en Ronnie Flex toegevoegd aan line-up

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Metropolis #25 is de titel van de jubileumuitgave van het Rotterdamse Metropolis Festival. Het magazine biedt het beste van het beste van het jubilerende popfestival in het Zuiderpark. Zijnde een typisch (Rotterdams) publieksevenement worden alle fans opgeroepen een bijdrage te leveren om het magazine naar de drukker te krijgen.
Aan de line-up van Metropolis zijn twee nieuwe namen toegevoegd: Twin Forks (US) en Ronnie Flex (NL). Eerder waren Parquet Courts (US), Jacco Gardner (NL) en Shangaan Electro (SA) al aangekondigd voor de 25e editie van het Metropolis Festival, op zondag 7 juli in Rotterdam.

Metropolis #25 jubileumuitgave
Metropolis #25 is de titel van de jubileumuitgave van het Rotterdamse Metropolis Festival. Het dikke magazine telt 128 pagina’s en biedt het beste van het beste van het jubilerende popfestival in het Zuiderpark. Dat beloven de makers Paul van Schaik en Saskia Gravelijn, Metropolisfans van het eerste uur. De twee verzamelden een redactie van verslaggevers en fotografen die gezamenlijk op zoek zijn gegaan naar wat Metropolis de afgelopen 25 jaar de moeite waard maakte. De oogst: een collectie van hoogtepunten uit de 25-jarige geschiedenis van het succesvolle evenement. Boordevol heerlijke artikelen, smakelijke en smakeloze anekdotes, indrukwekkende fotoreportages, interviews, stijlvol artwork, opwindende verhalen, illustraties en persoonlijke columns. Inclusief de complete line-up van alle 25 edities.

Crowdfunding: 1000 toffe mensen
Zijnde een typisch (Rotterdams) publieksevenement worden alle fans opgeroepen een bijdrage te leveren om het magazine naar de drukker te krijgen. Vanaf woensdag 24 april 10:00 uur kunnen 1000 toffe mensen zich voorinschrijven via de link www.1000toffemensen.nl. Met het betalen van een tientje vinden Metropolisfans van het eerste uur hun naam terug in het magazine en krijgen ze de uitgave, inclusief jubileumtattoo en vóór de 25ste editie van Metropolis op zondag 7 juli 2013, thuisgestuurd.

Nieuwe namen: Twin Falls en Ronnie Flex
Begin dit jaar werd de Amerikaanse indiefolk supergroep Twin Falls - met leden van The Narrative, Bad Books en Dashboard Confessional - opgericht door zanger/gitarist Chris Carrabba. Toen kort erna bleek dat al drie groepen met die naam bestaan, liet de vrolijke folkband amper een maand na hun oprichting weten dat het voortaan Twin Forks heet.

Ronnie Flex is van plan de grootste hiphopper te worden die Nederland ooit gezien heeft. Zijn eerste wapenfeit is de single Tankstation, afkomstig van zijn debuutalbum dat dit jaar uitkomt op Top Notch. Zijn geluid ligt in het verlengde van Allermooiste Feestje van Mr Polska, het succesvolle nummer waar Flex aan meewerkte. De productie is in handen van Flex en Boaz v/d Beatz, een combinatie die garant staat voor vooruitstrevende maar melodieuze hip hop, met een goede dosis grime en dubstep.

Metropolis Festival
Het Metropolis Festival startte in 1988 onder de noemer Poppark met haar eerste editie. Na twee jaar werd het eendaagse festival omgedoopt tot het huidige Metropolis Festival. Een uniek evenement omdat geen enkel gratis festival zich zo specifiek manifesteert met relatief onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Veel artiesten krijgen de gelegenheid om, veelal voor het eerst, voor een groot publiek te spelen. Zo stonden ooit de, toen nog onontdekte, acts als The Black Keys, The XX, Interpol, The Strokes, Triggerfinger, The Killers en The Vaccines op het podium van Metropolis.

METROPOLIS FESTIVAL 2013
Zondag 7 juli 2013
Zuiderpark, Rotterdam
Gratis entree