Halve finalisten Band Boost stellen zich voor

1 juni finale in Bibelot

Florian Pak ,

Band Boost, de talentenjacht voor ambitieuze bands uit de regio Dordrecht, heeft nog een halve finale af te werken in de Popcentrale. Dit is tevens de laatste avond op de huidige locatie, voordat de verhuizing naar het Energiehuis plaatsvindt. De editie van vorig jaar werd gewonnen door de The Brave. Bands als Death Letters en Meet the Storm gingen hen voor. Zaterdag 20 april is er nog een finaleplek te vergeven. Liar´s Dice, One Finger Policy, Horshoe Creek en Eve´s Fall maken nog kans op een finaleplek. De halve finalisten stellen zich kort voor.

Horsehoe Creek
Gestart als een duo op de popacademie, met een voorliefde voor country muziek. Na het schrijven van een aantal nummers werd het tijd voor een volgende stap en werd er een echte band gevormd. De huidige leden Lisa, Elmar, Gijs, Arthur, Leroy en Sara zijn nu een volledige country pop band die half mei van dit jaar hun eerste EP hopen uit te brengen. De muziek die dit zestal maakt is beïnvloed door Eric Church, Brad Paisley en Billy Ray Cyrus. De grote droom is om in voorprogramma´s van hun idolen te spelen in Amerika en daarna een eigen tour op te zetten in Amerika. Tijdens de halve finale willen ze laten zien dat ze gegroeid zijn en daarom recht hebben op een plek in de finale.
 

Liar’s Dice

Deze 5 koppige Rotterdamse rock 'n roll band maakt muziek in de stijl van bekende jaren 60 en 70 rock, punk, blues en garage bands, maar dan modern, hard, groovend, snel en gevaarlijk voor het oor! Hun sound wordt weleens vergeleken met the Stooges en met de Blues Explosion. De bandleden denken de finale met name te halen door hun ijzersterke podiumpresentatie. Zelf genieten ze het meest van de muziek, en deze passie zie je dan ook terug op het podium. In de toekomst zal er muziek gemaakt blijven worden, wat er ook gebeurt.
 

One Finger Policy

One Finger Policy! Daan Ragbourn is met zijn stem de frontman van dit zooitje ongeregeld. Simon Roedolph op slaggitaar,Etienne de Col levert de beukende beats en de gebroeders Fok op gitaar en bas. Daarnaast zijn er nog Marcel Fok op leadgitaar en Thomas Fok als ongecontroleerde trein op de bas. De nummers van deze band komen meestal voor uit spontane jams. Daarbij houden ze zich niet vast aan bepaalde regels. De inspiratie komt overal vandaan vandaan, from the human race ‘till outer space. Rock wordt gecombineerd met meerder stijlen zoals experimenteel en funk. Winnen is niet het belangrijkste, maar het zou wel mooi zijn om de band net die extra boost te geven.
 

Eve's Fall

Eve’s Fall is een metalband opgericht in 2011 door leden uit verschillende hoeken van het muzikale spectrum. Deze door popmuziek beïnvloedde band maakt een sprankelende mix van catchy, zware muziek, die voor iedereen toegankelijk is. Liesbeth Cordia, bekend om haar finaleplek in de SoundMixShow, neemt met haar heldere stem het voortouw in de band. Sinds deze talentenjacht is ze behoorlijk gegroeid en klaar voor het echte werk. Naast haar staan (ex)leden van Bullerslug, Malkovich, The Bullfight en Annatar, die het podium hebben gedeeld met bands als Epica, Suffocation, After Forever en Trail of Tears. Verder hebben zij op festivals als Zwarte Cross en Vlietpop gespeeld. Samen met producer en engineer Dave Schinkel, bekend van Live Surround Sound, worden de laatste stappen gezet om het eerste full-length album uit te brengen op 25 april. Een finaleplaats behalen op BandBoost vlak voor de release zou natuurlijk een fantastische opsteker zijn!