Tips van de week

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen voor jullie geselecteerd.

Rats of Rafts Releaseparty

Eén van de meest gewilde bands van dit moment komt uit onze eigen havenstad: Rats On Rafts. De band speelde op festival Into The Great Wide Open nog samen met Alex Kapranos van Franz Ferdinand. Vandaag horen zij of ze de felbegeerde 3voor12 Award voor Beste Nederlandse Album winnen en morgen, vrijdag 21 september om 22:15, presenteren zij tijdens festival De Keuze hun nieuwe single Emma-Sofia. Tijdens deze releaseparty is de limited edition (oplage 100 stuks!) voor het eerst te koop. De show is gratis toegankelijk, dus we kunnen niet anders zeggen dan: Doe er je voordeel mee!!

Voor wie ze gemist heeft: Rats is geïnspireerd door Britse wave en post-punk bands en beschikt over een sound die teruggrijpt op ruwweg de periode ’79 – ’89, maar dan wel met de eigen Rotterdamse attitude. Onstopbaar en recht op het doel af. Ambitieus, eigenzinnig, basale strakke riffs, fenomenale hooks en een overweldigende sound.

Vrijdag 21 september, Festival de Keuze, toegang gratis

Stöma albumrelease

We hebben even moeten wachten, het laatste album Boe! stamt uit 2008, maar Stöma maakt de belofte waar. Hier is een uitgebalanceerde plaat, toegankelijker en tegelijkertijd misschien dieper en gelaagder dan de voorgangers.

Stöma start de Up Closer Tour met de albumrelease op 22 september in
Rotterdam (GROUNDS, Willem Buytewechstraat 68) en is op 19 oktober te
zien in Rupelmonde (t' Gildenhuis, BE) en op 20 oktober in Zierikzee (Brogum).
Houd hun facebookpagina in de gaten voor updates en nieuwe speeldata.

Zaterdag 22 september Grounds Rotterdam, entree 5 euro

Shagging Ponies

De Shagging Ponies maakten onlangs nog furore met hun clip 'Flirting Eyes' waarmee de Incubate film open film award in de wacht gesleept werd (alle eer naar de makers Raoul en Raimke Groothuizen natuurlijk). Je kunt de heren in het echt aan het werk zien in The Other Place. Voor gratis! Ja toch!

Zaterdag 22 september, The Other Place, gratis

Husky

Terwijl het op muzikaal vlak relatief rustig lijkt met nieuwe klanken uit zowel Engeland als Amerika worden we momenteel overstelpt met smaakvolle acts ‘from down under’. Het vierkoppige Husky uit Melbourne is duidelijk geen uitzondering en debuteerde onlangs op het vermaarde Subpop-label, als eerste Australische band nota bene. Muzikaal komt het charmante gezelschap bijzonder vertrouwd over, al was het maar dat ze een wonderschone combinatie brengen van klassieke pop met hedendaagse indiefolk. Het Australische equivalent van Fleet Foxes wellicht met een onovertroffen liefde voor zowel Leonard Cohen, Paul Simon als The Beach Boys

Zondag 23 september Rotown, entree 8 euro

Boombox Hip Hop Festival

De tweede editie van BoomDox festival gaat plaatsvinden op 23 september in Mini Mall. Het festival is gefocust op de nieuwe ontwikkelingen binnen de hip hop. Dit is terug te zien in de programmering maar ook aan de dropbox contest waarin een plaats op het festival is te winnen voor aankomend talent. Met zowel een binnen- als buiten podium wordt de 2012 editie groter dan vorig jaar. Op het affiche staan onder andere: Sticks, Rico, Kubus, Nul Acht Elf, Oddisee (+ live band) en Safi & Spreej ft. Tiewai

Zondag 23 september, Mini Mall & Bird, entree 10 euro

Sara Bonne

Sara Bonne is het project van de in Rotterdam woonachtige singersongwriter Saskia Groenenberg. Haar songs zijn haar levensverhalen en vertellen over de hoogte en dieptepunten van het leven en de liefde. Bij elk verhaal hoort een eigen sound en identiteit, daarom laat zij zich niet in 1 hokje plaatsen. Haar muziek is eigenzinnig en divers. Met een karakteristieke stemgeluid en rijkdom aan ideeën brengt ze een sfeervolle smeltkroes van singer-songwriter/ pop/ alternative en blues met een flinke dosis ziel.

Zondag 23 september, de Unie, entree 8 euro