Clubavond tijdens 24 uur cultuur

drie acts uit regio in de Unie

Redactie 3voor12 zuid-holland ,

Vanaf zaterdag 15 september 17:00uur is het weer tijd voor 24uur cultuur in Rotterdam.
Tijdens deze 24 uur, welke de opening van het culturele seizoen is, staan theater, dans, beeldende kunst, muziek en film centraal. In samenwerking met de Unie programmeren wij een avond vol muziek uit de Regio.

Tijdens 24 uur cultuur zal De Unie ism 3voor12 Zuid Holland je een lokaal muzikaal programma aanbieden.

De eerste van de drie acts die voor ons gaan optreden is de jonge veelbelovende singer/songwriter Sjoerd van Heumen. Geïnspireerd door artiesten als Glen Hansard, Ben Howard en Bon Iver weet hij zijn liedjes eigen te maken en is er tijdens een optreden ruimte voor variatie tussen kleine, zachte liedjes en nummers waarin flink wordt uitgepakt.

De tweede act van de avond is Luik. Luik bracht in januari dit jaar haar eerste album Ówls’uit. Luik maakt naar slowcore neigende indiepop. Ga zitten en zweef mee op het prachtige gitaargeluid, zwijmel bij de bezwerende zang, in gedachte wegzinkend bij de blues die in slowcoretempo voorbij trekt.

De afsluitende act op deze avond is Bloomfield. Bloomfield maakt melancholische liedjes met kop en staart, waarin dynamiek een belangrijke rol speelt. Naast eerdere invloeden als Wilco, Jeff Buckley en Radiohead duiken ook invloeden van artiesten als PJ Harvey, Oceansize en dEUS in de liedjes op.

20:00 deuren open, toegang gratis.